- 29.05.2015 |
- admin |
- 0
Інгредієнти Для: 6 порцій
- Цукор 5 столових ложок
- Цукор коричневий 2 столові ложки
- Масло вершкове столова ложока
- Яйце куряче 2 штуки
- Яблука зелені 1 штука
- Кориця мелена чайна ложка
- Палички кориці 1 штука
- Круасан 3 штуки
- Вершки 30%-ві 1 стакан
- Сік яблучний стакан
Інструкція Приготування ≈ 60 хвилин
- Зрізати шкірку з яблука, видалити кісточки і нарізати тонкими часточками. Круасани дрібно розкришити або нарізати маленькими кубиками.
- Розтопити масло у важкому сотейнику на помірному вогні. Кинути в гаряче масло яблука і паличку кориці. Пасерувати на помірно сильному вогні 3 хвилини.
- Додати яблука коричневий цукор і, продовжуючи помішувати, залишити на вогні приблизно на 2 хвилини.
- Коли цукор розтане і яблука почне карамелізуватися, влити в сотейник яблучний сік. Продовжувати варити на помірному вогні 3-4 хвилини, поки яблука не стануть м'якими, а весь сік не випарується. Вийняти з сковороди паличку кориці.
- Помістити яблука в жаростійку квадратну форму для випічки (розміром 23х23 см) або в будь-яку іншу неглибоку ємність для випічки об'ємом 2,5 літра. На яблука викласти дрібно порубані круасани.
- Збити разом вершки, яйця, чверть склянки цукрового піску. Викласти суміш рівним шаром у форму з яблуками і круасанами. Посипати все цукром (1 столова ложка) і поставити в розігріту духовку.
- Випікати при температурі 190 градусів 25-30 хвилин. Дочекатися, коли верхній шар пудингу затвердіє і злегка потемніє, і вийняти з духовки.
- Залишити пудинг при кімнатній температурі на 10 хвилин. Коли трохи охолоне, припорошити корицею. Подавати теплим з ванільним морозивом.
