- 29.05.2015 |
- admin |
- 0
Інгредієнти Для 6 порцій
- Цукор стакан
- Масло вершкове 150 г.
- Яйце куряче 2 штуки
- Борошно пшенична 1 стакан
- Цедра апельсина 1 столова ложока
- Пекарський порошок 1 чайна ложка
- Виноград червоний 1 стакан
- Вино біле солодке стакан
- Сода чайна ложка
Інструкція Приготування ≈ 50 хвилин
- Форми для кексів щедро змастити всередині маслом і припорошити борошном. Включити духовку, щоб вона розігрілася до 190 градусів.
- Змішати півтори склянки борошна з пекарським порошком, содою і сіллю.
- Міксером на середній швидкості збити масло (125 г) з цукром.
- Продовжуючи збивати, по черзі додати 2 яйця, а потім терту апельсинову цедру.
- Борошно додавати в приготовану масу двома рівними частинами. Ретельно перемішуючи, періодично підливати в тісто вино.
- Виноград, припорошив борошном, змішати з тестом.
- Викласти тісто у форми для випічки, посипати цукровим піском (2 столові ложки).
- Випікати в духовці на середній полиці 18-20 хвилин до золотистої скоринки. Готовність визначити на дотик (поверхня кексів має бути пружною).
- Після духовки кекси на 5 хвилин залишити в формах для випічки, а потім вийняти, попередньо обережно відокремивши ножем від стінок.
- Перед подачею на стіл дати кекси охолонути ще як мінімум 15 хвилин.
