- 29.05.2015 |
- admin |
- 0
Інгредієнти Для: 6 порцій
- Сіль за смаком
- Помідори 300 г.
- Перець болгарський 600 г.
- Олія оливкова 6 столових ложок
- Орегано чайна ложка
- Цибуля червона 300 г.
- Вино червоне сухе стакан
- Перець чорний мелений за смаком
- Цукор коричневий м'який 1 столова ложока
Інструкція Приготування ≈ 60 хвилин
- Стручки болгарського перцю (порівну червоного, зеленого, помаранчевого і жовтого) помістити в духовку, розігріту до 250 градусів. Дочекатися, коли шкірка стане дуже темною, а місцями почорніє, витягти з духовки і загорнути у вологе паперові рушники на кілька хвилин.
- Тим часом помідори спочатку обдати окропом, а потім поставити на 1 хвилину під холодну воду. Зняти з них шкіру, очистити від насіння і дрібно нарізати.
- З охолодилися перців зняти шкірку, очистити від насіння і плодоніжки і нарізати вузькими скибочками.
- Цибулю нарізати часточками (четвертинками або восьмушками) і обсмажити на сильному вогні з маслом до м'якості. Потім додати помідори, через три хвилини - перець і орегано. Довести до кипіння і готувати ще 5-6 хвилин. Потім зменшити вогонь, накрити кришкою і продовжувати гасити. Через 8-10 хвилин влити в овочі вино і тушкувати, помішуючи, до готовності.
- Зняти з вогню, приправити сіллю і перцем, додати цукор, перемішати і дати настоятися. (Пепероната смачніше всього на наступний день.)
- Подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді, попередньо поливши оливковою олією.
