- 27.07.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (4 порції)
- Макарони ріжки 450 г.
- Шпинат (свіжий) 150 г.
- Оливкова олія 3 ст. л.
- Цибуля 1 шт.
- Часник 1 зубчик
- Сіль за смаком
- Борошно 3 ст. л.
- Молоко 720 мл.
- Перець чорний мелений за смаком
- Мускатний горіх 0,5 ч. л.
- Сир 200 г.
- Кріп за смаком
- Сир Фета 240 г.
- Оливки 350 г.
- Каперси 1 ст. л.
- Панірувальні сухарі 55 г.
Процес приготування: ≈ 40 хвилин
- У духовці розігріти гриль до помірної температури.
- Зварити макарони по інструкції на упаковці. Процідити.
- Розігріти велику сковороду на середньому вогні. Додати 1 столову ложку оливкової олії і дрібно нарізану цибулю. Смажити на повільному вогні, поки він не стане м'яким, приблизно 3 хвилини. Додати дрібно рубаний часник і готувати ще 2-3 хвилини. Потім додати крупно порізаний шпинат і сіль. Готувати, поки шпинат не стане в'ялим. Перекласти суміш із сковороди на тарілку.
- Висушити сковороду і розігріти на середньому вогні. Додати 2 столові ложки оливкової олії. Коли олія буде гарячою, висипати до неї борошно.
- Ретельно збити, додавши сіль, перець і тертий мускатний горіх. Готувати до золотистого кольору. Потім влити молоко, збити і довести до кипіння, часто помішуючи до загустіння суміші. Готувати на повільному вогні 5 хвилин. Зняти з вогню, додати тертий сир і дрібно нарізаний кріп. Потім додати розкришений сир фета і збити. Фета розплавиться, але залишаться маленькі грудки сиру.
- Потім додати до цієї суміші приготовані раніше цибулю з часником і шпинатом, оливки, нарізані кружечками і каперси. У каструлі з жароміцного скла з'єднати всі інгредієнти з макаронами. Перемішати і посипати панірувальними сухарями. Поставити в духовку під гриль на 5 хвилин.

Готова страва: Макарони з сиром і овочами по-грецьки