- 11.07.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (4 порції)
- Часник 2 зубчики
- Артишок 4 шт.
- Цибуля 4 шт.
- Боби свіжі очищені 200 г.
- Лимон (сік) 1 шт.
- Оливкова олія 4 ст. л.
- Хліб (можна домашній) 4 ломтики
- Горох свіжий (чи заморожений) 250 г.
- Петрушка 2 гілочки
- Цикорний салат (чи салат айсберг) 1 пучок
- Яйця 4 шт.
- Вода 1500 мл.
Процес приготування: ≈ 40 хвилин
- Приготувати рослинний бульйон на 1,5 літра води (можна використати м'ясний бульйон - приготувати заздалегідь).
- Бланшувати в гарячому бульйоні спочатку боби, а потім горошок (заморожений горошок бланшувати не потрібно). З бобів потрібно зняти жорстку шкірку.
- Почистити артишоки, використовуючи тільки серцевину (стебла можна почистити і заморозити). Очищені головки розрізати на чвертинки і покласти в холодну воду, підкислену соком лимона.
- Почистити цибулю, дрібно покришити і обсмажити в оливковій олії разом із зубком часнику (після обсмажування часник можна видалити). Додати цикорний салат (або салат айсберг), також вимитий і порізаний, а слідом артишоки.
- Обсмажити все протягом 5 хвилин. Додати боби і горошок, після чого, залити овочі бульйоном. Посолити і поперчити за смаком. Готувати протягом 15-20 хвилин на помірному вогні, додаючи при необхідності бульйон.
- Приготувати грінки. 4 обсмажених шматочки хліба натерти часником (грінки можна нарізати скибочками 2×2 або 3×3 см.) і розкласти по супових тарілках. Грінки посипати меленим чорним перцем і збризнути оливковою олією. Зверху розбити яйце, намагаючись не пошкодити жовток.
- Залити грінки з яйцем киплячим супом і посипати дрібно нарізаною петрушкою. Суп подається гарячим.

Готова страва: Італійський суп із бобами