- 23.06.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (4 порції)
- Листи лазаньї 6 шт.
- Заморожений шпинат 400 г.
- Кисломолочний сир 200 г.
- Молоко 200 г.
- Вершкове масло 150 г.
- Цибуля 1 шт.
- Часник 1 зубчик
- Тертий мускатний горіх за смаком
- Яйце 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Борошно 50 г.
- Оливкова олія за смаком
Процес приготування: ≈ 55 хвилин
- У невеликій каструльці розтопити вершкове масло і, постійно помішуючи, всипати борошно, обсмажити 2 хвилини. Потім тоненькою цівкою, постійно помішуючи, влити молоко, довести до кипіння і тримати на повільному вогні до загусання. Приправити сіллю, чорним перцем і тертим мускатним горіхом. Соус готовий.
- В окріп по одному опускати листи лазаньї. Витягати через 1-2 хвилини.
- Шпинат розморозити. У великій сковороді нагріти оливкову олію, обсмажити дрібно нарізані цибулю і часник. Додати шпинат. Приправити сіллю і перцем, добре перемішуючи. Готувати 3-5 хвилин, поки шпинат не почне в'янути. Прибрати сковороду з вогню. У шпинат вбити яйце і додати кисломолочний сир.
- Духовку розігріти до 190°C.
- У форму для запікання влити частину соусу, укласти перший лист, зверху - начинку. Закрити другим листом, полити соусом.
- Продовжувати чергувати листи, соус і начинку. Останній шар - лист намазаний соусом.
- Запікати протягом 30 хвилин.

Готова страва: Лазанья зі шпинатом і кисломолочним сиром