- 21.06.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (8 порцій)
- Борошно 4 ст.
- Вода 2 ст.
- Сіль 1 ч. л.
- Олія 1 ст. л.
- Дріжджі 1,5 ч. л.
Процес приготування: ≈ 150 хвилин
- Для приготування цього хліба краще взяти сухі, швидкодіючі дріжджі. Дріжджі такого типу потрібно змішати з борошном.
- Далі до борошна та дріжджів влити теплу кип'ячену воду, щоб дріжджі почали діяти, і залишити на 20 хвилин.
- Далі в тісто потрібно додати сіль. Після цього можна розпочинати перемішувати. Тісто повинне бути рідким. Не потрібно його розводити водою, щоб не вийшов звичайний батон. Також тісто можна змішувати в кухонному комбайні.
- Тісто необхідно вимішувати 30 хвилин. І поступово, наприкінці замішування, потрібно додати трохи масла.
- Тісто має бути м'яким, блискучим та не повинне липнути до рук.
- Потрібно дати можливість тісту підійти. Для цього його потрібно поставити в тепле місце, але головне не забути змастити миску маслом, щоб тісто не прилипло.
- Коли тісто підніметься в два рази, його потрібно акуратно вимісити, аби не вибити бульбашки газу з тіста. Можна присипати трохи борошном.
- З такої кількості тіста має вийти дві хлібини нормального розміру. Тому, тісто потрібно розрізати на дві частини, і перекласти на деко, вистелене пекарським папером.
- Далі хліб потрібно накрити рушником і дати йому час трохи піднятися. Приблизно 30 хвилин.
- Коли хліб піднявся, його потрібно поставити в духовку на 35 хвилин, яка повинна бути розігріта до 200°С.
- Коли хліб спечеться, його потрібно вийняти і накрити рушником, щоб трохи охолов.

Готова страва: Італійський хліб