- 15.06.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (12 порцій)
- Вершки 33% 1 л.
- Лимонний сік 2 ст. л.
Процес приготування: ≈ 60 хвилин
- Марлю скласти в п'ять шарів. Лимон розрізати навпіл і видавити 2 ст. л. соку.
- Вершки налити в чисту каструлю і поставити на водяну баню. Нагріти вершки майже до кипіння. Влити 2 ст. л. лимонного соку, перемішати і гріти ще 10 хвилин, періодично помішуючи.
- Вершки повинні трохи загуснути. Зняти з водяної бані, накрити кришкою і залишити остигати.
- Сито або друшляк застелити складеною марлею і вилити в неї вершки. Підвісити марлю з вершками і дати стекти сироватці, годин 10-12.
- Перекласти готовий сир в щільно закриту тару і зберігати до вживання в холодильнику.

Готова страва: Сир маскарпоне по-домашньому