- 04.06.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (6 порцій)
- Яйця 3 шт.
- Цукор 150 г
- Ванільний цукор 2 ч.л.
- Борошно 300-350 г
- Розпушувач 2 ч.л.
- Мигдаль (або інші горіхи) 150 г
- В'ялена вишня (або родзинки, цукати, шматочки шоколаду) 100 г
Процес приготування: ≈ 60 хвилин
- На сухій сковороді обсмажте мигдаль (чистити від шкірки його не обов'язково).
- В одного яйця відділіть білок від жовтка (жовток поки відкладіть), з'єднайте один білок і ще 2 яйця, що залишились, збийте з цукром та ванільним цукром.
- Просійте до цієї суміші борошно і розпушувач, все перемішайте.
- Введіть мигдаль та вишню, перемішайте. У класичному варіанті біскотті готують з мигдалем, але можна використовувати і інші горіхи, наприклад, фісташкі. Окрім в'яленої вишні можна додати родзинки, клюкву, цукати з ріних фруктів, поламаний на дрібні шматочки шоколад - загалом, експериментуйте на свій смак.
- Духовку розігрійте до 180°C. Жовток злегка збийте виделкою. Противень зателіть пергаментним папіром або намастіть олією. З тіста сформуйте два доволі широких "батона", викладіть на противень та змастіть їх заготованим жовтком. Випікайте протягом 30-35 хвилин, потім дайте трохи остигнути.
- Наріжте кожен "батон" на скибочки товщиною 1-1,5 см, знов викладіть на противень та поставте у розігріту до 180°C духовку ще на 15 хвилин, до золотистого колеру. Назва цього печива перекладається як "запечені двічі". Завдяки такому повторному запіканню печиво підсихає, волога з нього випарюється та воно може дуже довго зберігатись. Але не перетримайте біскотті у духовці, інакше вони стануть надто твердими. Buon appetito!

Готова страва: Біскотті