- 30.05.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (8 порцій)
- Дріжджове тісто 400 г.
- Пармезан 50 г.
- Часник 2 зубчик
- Цибуля 1 шт.
- Петрушка за смаком
- Оливкова олія за смаком
- Чорний мелений перець за смаком
- Рікотта 300 г.
- Винний оцет 1 ст. л.
Процес приготування: ≈ 50 хвилин
- Нарізати цибулю півкільцями і поставити маринуватися у винному оцеті. Сир рікота натерти на дрібну тертку. Сир пармезан, два зубчики часнику, і петрушку подрібнити в блендері.
- Тісто розділити навпіл, частину скачати в кулю. Одну частину розкачати в коло, наколоти по всьому діаметру виделкою і помістити у форму для запікання, змащену маслом. Викласти більшу частину сирної суміші на основу фокачі.
- Промариновану цибулю викласти поверх сиру.
- Сир рікота рівномірно розподілити поверх цибулі і злегка прим'яти його руками. Посипати фокачу рештою сирної суміші, поперчити і збризнути оливковою олією.
- Розкачати другу частину дріжджового тіста в млинець, накрити ним фокачу і акуратно защипити краї.
- Змастити тісто оливковою олією, наколоти виделкою і поставити у форму в попередньо розігріту духовку на 15-20 хвилин, температура 180°C.
- Готову страву викласти на тарілку.

Готова страва: Фокача з сиром