- 27.05.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (6 порцій)
- Борошно 200 г.
- Груша 4 шт.
- Масло вершкове 150 г.
- Цукор 230 г.
- Яйце 2 шт.
- Вода 4 ст. л.
- Розпушувач 1 пакетик
- Ванілін за смаком
- Кориця 1 ч. л.
Процес приготування: ≈ 35 хвилин
- Насамперед можна приготувати начинку. Для цього грушу помити, очистити від насіння і нарізати на шматочки (великі). Потім помістити їх в каструлю, додати трохи води, і 1 ст. л. цукру. Все розмішати. Помістити тушкувати на 5-7 хвилин.
- Далі узяти розм'якшене вершкове масло (розм'якшувати краще при кімнатній температурі) збити міксером. Додати цукор, яйця і гарненько збити вінчиком до однорідної консистенції.
- Окремо змішати розпушувач, ванілін і корицю, а потім додати заздалегідь просіяне борошно. З'єднати все з отриманою раніше масою.
- Завершальний етап: розігріти духовку до 160ºС; змастити добре лист вершковим маслом. Груші помістити на друшляк, і дати рідині стекти. Викласти спочатку груші, а зверху розмістити тісто. Випікати 25 хвилин.
- Перевірити готовність пирога. Для цього узяти дерев'яну шпажку проколоти в центрі пиріг, якщо вона не мокра, це означає, що пиріг готовий.

Готова страва: Грушевий пиріг