- 26.05.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (6 порцій)
- Курка 1 кг.
- Рис Арборіо 300 г.
- Морква 200 г.
- Цибуля ріпчаста 350 г.
- Біле сухе вино 150 мл.
- Бекон 200 г.
- Болгарський перець 200 г.
- Пармезан 100 г.
- Чорний перець горошком 6 шт.
- Вершкове масло 4 ст. л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Сушені спеції 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Соняшникова олія за смаком
Процес приготування: ≈ 80 хвилин
- Для бульйону потрібно порізати на шматки курку. 200 г. цибулі і моркву нарізати великими шматками.
- Скласти курку, моркву і цибулю в каструлю. Залити їх 2 літрами води, додати перець горошком і поставити під кришкою на вогонь. Варити близько години.
- Потім додати сушені спеції, посолити за смаком і варити ще 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення додати лавровий лист.
- Потім бульйон процідити і поставити 1,5 літра бульйону на повільний вогонь, щоб він не остигав.
- Бекон дрібно нарізати.
- Перець очистити від насіння і нарізати невеликими кубиками.
- Обсмажити бекон трохи, потім додати перець і смажити ще близько 10 хвилин.
- Цибулю, що залишилася, очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Сир натерти на дрібній тертці.
- У каструлі розтопити 2 ст. л. масла, додати туди цибулю і трохи обсмажити, щоб цибуля стала м'якою.
- Потім додати рис і обсмажити приблизно хвилину, постійно помішуючи.
- Додати вино і смажити ще 2-3 хвилини, поки вино не випариться, постійно помішуючи.
- Після цього поступово додавати трохи бульйону і давати йому ввібратися в рис, при цьому постійно перемішувати.
- Коли бульйону залишиться близько половини, до рису додати бекон і перець. Потім знову продовжити додавати бульйон. Загалом, рис повинен готуватися 20 хв, і за цей час весь бульйон повинен бути використаний.
- Наприкінці додати масло, що лишилося, сир, сіль (за смаком) і добре перемішати. Подавати слід гарячим.

Готова страва: Різотто з беконом і болгарським перцем