- 20.05.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (4 порції)
- Молоко 850 мл.
- Масло вершкове 60 г.
- Борошно пшеничне 50 г.
- Лавровий лист 1 шт.
- Сир пармезан 60 г.
- Шпинат 600 г.
- Сир рікота 250 г.
- Листи лазаньї готові сухі 12 шт.
- Горіхи кедрові 50 г.
- Горіх мускатний 0,25 шт.
- Сир горгонзола 200 г.
- Сіль за смаком
- Сир моцарелла 200 г.
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування: ≈ 150 хвилин
- Для приготування соусу необхідно змішати в каструлі молоко, 50 г. вершкового масла, борошно, додати лавровий лист, сіль і перець. Поставити на маленький вогонь суміш, коли почне закипати, зменшити вогонь, варити ще 5 хвилин. Додати 50 г. пармезану, зняти каструлю з вогню, витягнути лавровий лист, накрити каструлю кришкою.
- Промити ретельно шпинат під холодною водою, прибрати жорсткі стебла.
- Поставити на вогонь велику каструлю, додати в неї залишене вершкове масло, викласти листя шпинату, присипаючи їх сіллю. Готувати на середньому вогні протягом 2 хвилин, при закритій кришці, до м'якості шпинату.
- Відварені листя шпинату викласти на друшляк, вичавити рідину, дрібно нарізати. Перекласти в миску, додати до шпинату рікоту, і влити 150 мл. соусу. Додати сіль і перець за смаком, додати також тертий мускатний горіх, ретельно перемішати, додати в кінці горгонзолу.
- На невеликій сковороді обсмажити кедрові горіхи 1 хвилину.
- Форму змастити маслом, викласти чверть соусу, далі - третину суміші зі шпинату, посипати горіхами. Накрити листами тіста. Повторити все спочатку, між горіхами і пастою викласти третину тертого сиру моцарелла. Зробити ще один шар, зверху викласти тісто, далі залишений соус, моцарелу і пармезан.
- Розігріти духовку до 180°C, випікати протягом 50-60 хвилин. Витягнути із духовки, дати охолонути протягом 10 хвилин.

Готова страва: Лазанья зі шпинату і сиру з кедровими горішками