- 16.05.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (10 порцій)
- Борошно 250 г.
- Цукор 6 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Вершкове масло 250 г.
- Холодна вода 150 мл.
- Яблука 600 г.
- Лимон 0,5 шт.
- Кокосова стружка за смаком
Процес приготування: ≈ 90 хвилин
- Для приготування основи для яблучної піци просіяти борошно, змішати її з сіллю (1 ч. л.) і цукром (1 ст. л.). Додати нарізане шматочками несолоне вершкове масло (200 г.). Розтерти з борошном до утворення крихт. Долити поступово крижану воду (50 мл.) і замішати м'яке тісто. Скачати з тіста кульку, накрити її харчовою плівкою і поставити в холодильник на годину.
- Для приготування яблучного соусу очистити 400 г. яблук (краще кислих), прибрати насіння, нарізати невеликим кубиками. Помістити яблука в рондель, вичавити до них сік з половинки лимона, посолити і посипати цукром, залити 100 мл. води. Варити соус на невеликому вогні до м'якості яблук - хвилин 20-25. Після цього збити блендером.
- Розкачати тісто в прямокутник, перекласти в змащене вершковим маслом деко.
- Яблука, які залишились, нарізати часточками. Основу для піци змастити тонким шаром приготованого заздалегідь яблучного соусу. Зверху на соус щільно викласти нарізані часточками яблука.
- Змастити яблука розтопленим вершковим маслом (50 г.), посипати зверху цукром (5 ст. ложками).
- Випікати 30 хвилин при температурі 170°C.
- Готову піцу по краях посипати кокосовою стружкою.

Готова страва: Яблучна піца