- 16.05.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (4 порції)
- Сіль за смаком
- Сир твердий 1,5 ст. л.
- Молоко 300 мл.
- Борошно пшеничне 1,5 ст. л.
- Олія соняшникова 1,5 ст. л.
- Масло вершкове 1,5 ч. л.
- Шинка 100 г.
- Артишоки 8 шт.
- Лимон 1 шт.
Процес приготування: ≈ 90 хвилин
- Вичавити сік половини лимона в миску, додати трохи води. Відрізати у артишоків ніжки і грубе листя, обрізати залишеному листю кінчики, розкрити і вирізати серцевину. Скропити соком другої половини лимона, покласти артишоки в миску із лимонною водою.
- Поставити велику каструлю з водою на вогонь, всипати сіль, довести до кипіння, зменшити вогонь, викласти артишоки в киплячу воду, варити при закритій кришці протягом 30-60 хвилин поки вони не стануть м'якими (листя повинні легко відриватися). Після, ретельно висушити артишоки, перевернувши вниз головою.
- У форму для випікання укласти артишоки розкритою частиною вгору. Викласти всередину кожного нарізану кубиками шинку. Розігріти духовку.
- Вилити в невелику каструлю соняшникову олію, викласти вершкове масло, поставити на вогонь, розтопити, всипати борошно, варити протягом 2 хвилин постійно помішуючи. Влити молоко, готувати 6 хвилин. Додати за смаком сіль, перемішати, влити соус до артишоків в форму. Зверху посипати артишоки тертим сиром, випікати 10 хвилин, верхівки повинні стати золотистими. Подавати відразу ж.

Готова страва: Артишоки з шинкою під скоринкою