- 06.05.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (6 порцій)
- Фарш із яловичини 250 г.
- Цибуля 1 шт.
- Пецериці 250 г.
- Консервовані томати 4 шт.
- Сіль за смаком
- Чебрець за смаком
- Орегано за смаком
- Вершкове масло 5 ст. л.
- Молоко 800 мл.
- Борошно 3 ст. л.
- Мускатний горіх 1 ч. л.
- Лазанья 6 листів
- Сир Моцарела 80 г.
- Сир Пармезан 3 ст. л.
- Соняшникова олія за смаком
Процес приготування: ≈ 60 хвилин
- Дрібно порізану цибулю обсмажити до прозорості на олії.
- Додати фарш, спеції, обсмажити фарш із цибулею.
- Потім додати томати і смажити до випаровування рідини.
- Окремо порізати гриби і обсмажити їх теж в невеликій кількості соняшникової олії, посолити.
- Для приготування соусу Бешамель в каструлі розтопити вершкове масло. Додати борошно, смажити 1 хвилину, постійно помішуючи. Тонкою цівкою додати молоко, продовжувати помішувати.
- Як закипить, додати мускатний горіх, посолити, поперчити.
- Варити ще 1 хвилину. Посолити і поперчити.
- На дно форми для запікання налити соус, після покласти листи лазаньї. Після шар фаршу з цибулею і томатами. Посипати сиром Пармезан, полити знову соусом. Після знову листи лазаньї, потім соус, гриби і посипати сиром Пармезан. Останній шар листи лазаньї і знову соус.
- Зверху посипати сиром Моцарела. Залишити лазанью приблизно на 1 годину, після прикрити фольгою, поставити в духовку нагріту до 150°C і запікати 20 хвилин.
- Після запікання фольгу прибрати і запекти до готовності. Коли лазанья стане золотистого кольору - можна вимикати.

Готова страва: Лазанья з м'ясом і грибами