- 25.04.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (8 порцій)
- Макарони 200 г.
- Помідори 200 г.
- Фарш 500 г.
- Цибуля ріпчаста 100 г.
- Сир 100 г.
- Молоко 500 мл.
- Борошно 30 г.
- Вершкове масло 30 г.
- Cіль за смаком
- Чорний мелений перець за смаком
- Соняшникова олія за смаком
- Приправа "Мускатний горіх" за смаком
Процес приготування: ≈ 60 хвилин
- Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.
- Помідори промити і залити окропом на 2 хвилини. Потім воду злити, зробити на кожному помідорі надрізи і акуратно зняти шкірку.
- Після цього порізати помідори на невеликі кубики.
- На сковороді обсмажити цибулю приблизно 5 хвилин, до прозорого стану.
- Потім додати на сковороду фарш і смажити його, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин.
- Додати до фаршу помідори і, помішуючи періодично, смажити ще 8-10 хвилин до готовності фаршу.
- Окремо зварити макарони.
- Для приготування соусу потрібно: у каструлю з товстим дном насипати борошно, додати дрібку мускатного горіха і все залити холодним молоком. Потім вміст каструлі перемішати і поставити її на вогонь.
- Довести молоко до кипіння постійно помішуючи його. Кип'ятити приблизно хвилину.
- Додати в кипляче молоко вершкове масло, сіль і перець. Добре перемішати.
- Далі натерти сир на дрібній тертці.
- У форму, змащену олією, викласти макарони і розрівняти шар.
- Макарони полити половиною соусу, зверху викласти фарш і залити соусом, що залишився.
- Засипати зверху тертим сиром і поставити форму в духовку, розігріту до 150°С. Випікати запіканку протягом 20 хвилин.
- Запіканку з макаронів і фаршу вживати відразу ж, поки вона гаряча.

Готова страва: Запіканка з макаронів із фаршем