- 09.04.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (4 порції)
- Цибуля ріпчаста 80 г.
- Олія оливкова 15 мл.
- Рис 400 г.
- Вино біле сухе 200 мл.
- Бульйон овочевий 600 мл.
- Гарбуз 300 г.
- Імбир 5 г.
- Горіх мускатний 5 г.
- Базилік 10 г.
- Масло вершкове 15 г.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування: ≈ 30 хвилин
- Духовку розігріти до 170°C градусів. Гарбуз очистити від шкіри і насіння, нарізати на скибочки. Запікати гарбуз протягом 15-20 хвилин. Дістати з духовки і подрібнити блендером в пюре.
- Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Овочевий бульйон розігріти. На середньому вогні розігріти сковороду з оливковою олією. Обсмажити в сковороді цибулю близько 3-5 хвилин до м'якості.
- Рис промити. До цибулі додати рис і обсмажити кілька хвилин. Додати в пательню вино і тушкувати, поки воно не випарується.
- Потім по 0,5 склянки вливати бульйон, додаючи наступну порцію, коли випарується попередня. Тушкувати таким чином рис близько 20 хвилин до м'якості. Додати гарбузове пюре, імбир, мускатний горіх, базилік і вершкове масло і тушкувати ще 2-3 хвилини. Додати за смаком сіль, перець і подавати до столу.

Готова страва: Гарбузове різотто зі спеціями