• Неаполітанська ромова баба

Інгредієнти (3 порції)

  • Борошно 350 г.
  • Яйця 5 шт.
  • Цукор (для тіста) 50 г.
  • Вершкове масло 125 г.
  • Дріжджі 18 г.
  • Сіль щіпка
  • Вода 1 л.
  • Цукор (для сиропу) 400 г.
  • Лимон (цедра) 2 шт.
  • Ром 250 г.

Процес приготування: ≈ 180 хвилин

  1. Замісити опару з дріжджів, 2-3 ст.ложок теплої води, 50 г. борошна і 2 ст. ложок цукру. Залишити на годину (опара має збільшитися в об'ємі вдвічі).
  2. Додати в тісто решту борошна та змішані заздалегіть яйця з цукром, нарізане невеличкими шматочками м'яке вершкове масло та сіль. А потім протягом 30-40 хвилин ретельно вимішувати тісто. Накрити рушником, поставити в тепле місце.
  3. Коли тісто збільшиться вдвічі, викласти його в змащену вершковим маслом форму. Знову поставити в тепле місце. Коли тісто підійде вище краю форми, воно готове до випікання.
  4. Розігріти духовку до 180°C. Поставити форму з тістом на найнижчу решітку духовки (враховуючи, що воно знову буде підходити). Через 10 хвилин знизити температуру до 170°C, а ще через 5-8 хвилин - до 160°C. Загалом процес випікання займає 40 хвилин. Готовність випічки визначається за її золотисто-коричневим кольором.
  5. Перед просоченням випічку потрібно повністю охолодити. За чей час зварити сироп із води та цукру, додавши в нього цедру двох лимонів. Кип'ятити протягом 10-15 хвилин і повністю охолодити сироп, перш ніж додавати до нього ром.
  6. Холодну бабу просочити сиропом. Для цього випічку слід покласти у форму, де вона випікалась, проколоти верхню скоринку в кількох місцях зубочисткою і рясно полити холодним сиропом. Залишити "відпочивати" на дві години - і можна подавати на стіл.

Готова страва: Неаполітанська ромова баба

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі