- 07.03.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (4 порцій)
- Борошно пшеничне 200 г.
- Цукор 200 г.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сік апельсиновий 200 мл.
- Апельсин 1 шт.
- Цукор ванільний за смаком
- Розпушувач 1 ч. л.
- Масло вершкове 1 г.
Процес приготування: ≈ 60 хвилин
- Жовтки відокремити від білків. У миску просіяти борошно з розпушувачем. Жовтки збити окремо з цукром і ваніліном, вмішати в борошняну суміш. Натерти цедру апельсина, додати до борошна.
- Обережно влити в тісто 100 мл. апельсинового соку. Білки збити до стану піни, додати їх у загальну масу. Перемішати.
- Змастити форму для випікання маслом, викласти в неї тісто. Розігріти духовку до 180°C - 200°C, випікати протягом 30-40 хвилин.
- Дістати готовий кекс з духовки, поки ще гарячий, зробити в ньому надрізи зверху, влити в них залишки соку.

Готова страва: Легкий апельсиновий кекс