- 04.03.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (5 порцій)
- Помідори 800 г.
- Фарш із яловичини 500 г.
- Вершки (жирність 15%) 100 мл.
- Цибуля ріпчаста 50 г.
- Морква 50 г.
- Cтебло селери 1 шт.
- Часник 2 зубчики
- Паста "Тальятеле" 350 г.
- Сушений орегано 1 ч. л.
- Сир "Пармезан" (для посипання) за смаком
- Cіль за смаком
- Чорний мелений перець за смаком
- Соняшникова олія за смаком.
Процес приготування: ≈ 90 хвилин
- Цибулю і моркву очистити, а потім нарізати дрібними кубиками. Також стебло селери нарізати дрібними кубиками.
- На сковороді на олії обсмажити разом цибулю, моркву і стебло селери, періодично помішуючи.
- Додати фарш, смажити приблизно 8-10 хвилин. При смаженні необхідно дуже ретельно розбити весь фарш за допомогою лопатки на дрібні шматочки, щоб отримати однорідну структуру майбутнього соусу.
- Помідори покласти в каструлю і залити їх окропом хвилин на 5. Потім вийняти їх, зробити невеликі надрізи і зняти з них шкірку.
- Нарізати дрібними кубиками помідори і додати їх у сковороду до фаршу.
- Часник очистити від лушпиння, нарізати дрібно і додати в сковороду. Посолити, поперчити і добре перемішати.
- Тушкувати таким чином під кришкою на дрібному вогні приблизно 2 години.
- Приблизно за півгодини до закінчення тушкування влити вершки, добре перемішати і продовжувати тушкувати.
- Поки соус тушкується, відварити пасту, як вказано на упаковці.
- Сир натерти на середній тертці.
- Коли соус буде готовий, розкласти пасту по тарілках, зверху викласти соус і засипати тертим пармезаном.

Готова страва: Тальятеле з соусом "Болоньєзе"