- 09.02.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (2 порції)
- Сьомга 150 г.
- Рис 200 г.
- Цибуля-шалот 50 г.
- Сир пармезан 50 г.
- Масло вершкове 30 г.
- Кріп 5 г.
- Лимони 40 г.
- Часник 1 шт.
- Бульйон овочевий 650 мл.
- Вино біле сухе 70 мл.
- Олія оливкова 15 мл.
Процес приготування: ≈ 25 хвилин
- Цибулю з часником очистити і дрібно нарізати. Сир пармезан натерти. Довести до кипіння овочевий бульйон.
- Розігріти в глибокій сковороді оливкову олію і третину вершкового масла, обсмажувати цибулю на середньому вогні 1 хвилину, всипати часник і готувати ще 10 секунд, додати рис. Помішуючи обсмажити протягом 1 хвилини.
- Влити в сковороду вино, воно повинно випаруватися, влити бульйон так, щоб він був на одному рівні з рисом, тушкувати протягом 18 хвилин, при цьому постійно помішуючи і додаючи бульйон у міру його випарювання.
- Вичавити лимонний сік, подрібнити кріп, рибу нарізати невеликими смужками. Натерти сіллю і перцем шматочки риби, скропити лимонним соком.
- Додати в сковороду вершкове масло, перемішати, посолити за смаком, додати тертий пармезан.
- Додати в різото рибу, перемішати. Тушкувати протягом 30 секунд. При подачі розкласти різото по тарілках, присипати кропом і тертим пармезаном.

Готова страва: Різото із сьомгою