- 05.05.2015 |
- admin |
- 2
інгредієнти
- спаржа 800 гр
- бульйон овочевий 1 л
- масло вершкове 30 гр
- олія оливкова 2 ст.л.
- вершки 250 мл
- картопля 300 гр
- перець білий мелений за смаком
- сіль за смаком
- цибулю-шалот 1 шт
- вино біле 200 мл
Процес приготування:
- Очистити картоплю, помити, нарізати кубиками. Очистити спаржу, промити під проточною водою, нарізати дрібними кільцями, відрізавши верхівки довжиною 6 см, які знадобляться для прикраси супу. Очистити цибулю шалот, дрібно нарізати і обсмажити в суміші оливкової та вершкового масел. Додати нарізану спаржу і обсмажити протягом 5 хвилин, акуратно помішуючи.
- Окремо відварити верхівки спаржі в підсоленій воді, щоб вони залишалися «al dente». Злити воду і залишити остигати верхівки спаржі.
- Додати до пересмаженим овочам нарізану картоплю, обсмажити протягом 2 хвилин акуратно помішуючи. Додати вино і теплий овочевий бульйон і готувати протягом 20 хвилин на повільному вогні.
- Додати вершки і залишити варити ще 10 хвилин, потім поперчити. Використовуючи блендер пюрировать овочі. Якщо суп вийшов дуже густим можна додати трохи теплого овочевого бульйону.
- Приготувати сухарики. Нарізати хліб і обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Підігріти суп-пюре. Подавати в теплому вигляді, прикрасивши вареними верхівками присипавши зверху сухариками.