• Різотто по‑міланськи

Інгредієнти Для: 4 порцій

  • Масло вершкове 120 г.
  • Цибуля ріпчаста 200 г.
  • Сіль за смаком
  • Петрушка 20 г.
  • Часник 2 зубка
  • Рис 400 г.
  • Помідори 100 г.
  • Цибуля-порей 100 г.
  • Олія оливкова 50 мілілітрів
  • Сир пармезан 50 г.
  • Вино біле сухе 200 мілілітрів
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Бульйон курячий 1 л.
  • Шафран за смаком

Інструкція Приготування ≈ 25 хвилин

  1. Розвести в 50 мл окропу щіпку шафрану. Ріпчасту цибулю, часник і порей дрібно порубати.
  2. На суміші масел (100 г вершкового масла і 50 мл оливкової) обсмажити до майже прозорою м'якості цибулю, додати часник і порей і обсмажити їх до появи часникового аромату. Порей за цей час встигне стати м'яким. Додати рис і смажити його з овочами дві-три хвилини. Рис повинен грунтовно просочитися маслом.
  3. Влити третину наявного бульйону, біле вино і варити рис, постійно помішуючи. Як тільки бульйон закипить, вогонь потрібно зменшити. Щоб рідина лише злегка побулькивала. Варити, постійно помішуючи і додаючи бульйон. Через п'ять хвилин влити в рис настій шафрану і продовжувати історію з помішуванням і доливом бульйону.
  4. Хвилин через п'ятнадцять можна почати пробувати рис, і як тільки вам здасться, що він майже готовий, тільки десь всередині рисинків ще таїться трохи твердості, треба посолити і поперчити різотто, перемішати його з дрібно нарубаної петрушкою, додати ще трохи бульйону, залишок вершкового масла (20 г), дві хвилини варити, помішуючи.
  5. Зняти з вогню і розкласти по тарілках, додавши в кожну трохи салату з дрібно нарізаних свіжих помідорів, перемішаних з оливковою олією і невеликою кількістю рубаного лука, і посипати тертим пармезаном.

В якості додаткового гарніру і декоративного елемента можна використовувати запечені в духовці при низькій температурі (50 градусів) помідори черрі.



Готова страва: Різотто по‑міланськи

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі