- 28.07.2015 |
- admin |
- 1
Інгредієнти Для: 4 порцій
- Пудра цукрова 75 г.
- Яйце куряче 4 штуки
- Печиво савоярді 30 штук
- Сир маскарпоне 250 г.
- Какао-порошок 80 г.
- Лікер кавовий 4 столові ложки
- Кава міцна 200 мілілітрів
Інструкція Приготування ≈ 30 хвилин
- Збити віночком маскапоне, поки він не стане зовсім м'яким. В іншій мисці збити жовтки і цукор дочиста протягом 5 хвилин, додати по ложці до маскапоне, збиваючи вінчиком. В окремій дуже чистій мисці збити білки до м'яких піків і по одній ложці додати маскапоне.
- З'єднати каву та ром у формі з невисокими краями, потім вмочити в каву 15 штук печива (половину). Укладати просочене печиво на дно форми або вазочки.
- Викласти половину суміші з маскапоне на печиво. Занурити залишилося печиво до кави і укласти щільним шаром. Зверху викласти другий шар маскапоне. Злегка постукати по вазочці або формі, щоб шари зрівнялися. Охолоджувати як мінімум 3 години, краще залишити на ніч.
- Перед тим, як подавати, посипати зверху тертим шоколадом і просіяти какао порошок.
250 грам сиру комусь може бути мало, залежить від форм, в яких ви робите. Я готувала в невеликих вазочках. Кава я варила в турці, так виходить смачніше і насиченішим. Печиво дамські пальчики (савоярді) можна знайти в ТЦ Стокманн, або можна замінити його повітряним бісквітом, який добре вбере кави. Дуже смачно робити з фісташками - сипати подрібнені фісташки на кожен рівень тірамісу. Шоколад повинен бути дуже твердим, щоб його легко було терти. Можна посипати і білим шоколадом, прикрасивши стружками чорного шоколаду. Просто покладіть його в холодильник на 20 хвилин перед використанням. Також можна прикрасити зверху декількома кавовими зернами, зануривши їх попередньо в шоколад.

Готова страва: Тірамісу з сиром маскарпоне