- 27.07.2015 |
- admin |
- 0
Інгредієнти Для: 1 порції
- Цукор 1 чайна ложка
- Масло вершкове 60 г.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Помідори консервовані 400 г.
- Молоко 750 мілілітрів
- Борошно пшеничне 3 столові ложки
- Олія оливкова 1 столова ложока
- Томатна Паста 2 столові ложки
- Трави прованські 1 столова ложока
- Сир чеддер 125 г.
- Листи лазаньї готові сухі 375 г.
- Стебло селери 2 штуки
- Фарш яловичий 750 г.
Інструкція
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Розігрійте половину оливкової олії у великій сковороді і посмажте фарш. Перекладіть зі сковороди. Додайте масло, що залишилося і обсмажте дрібно нарізану цибулю і селеру до м'якості. Поверніть м'ясо в сковороду і додайте помідори, пасту, трави і цукор, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте, накривши кришкою 20 хвилин.
- Розтопити вершкове масло в каструлі на маленькому вогні. Додайте борошно і обсмажте 1 хвилину. Зніміть з вогню і поступово влийте молоко. Поверніть на вогонь, доведіть до кипіння і, постійно помішуючи, дайте загуснути. Зменшіть вогонь і варіть 2 хвилини.
- Змастіть маслом вогнетривкий посуд. Викладіть третину м'ясного соусу, зверху покладіть 1 шар листів для лазаньї, потім викладіть третину соусу бешамель. Повторіть шари двічі і зверху посипте тертим сиром.
- Запікайте в духовці 25 хвилин до золотистої скоринки.

Готова страва: Лазанья з чеддером