- 27.07.2015 |
- admin |
- 0
Інгредієнти Для: 8 порцій
- Вода 2 стакани
- Сіль 2 чайні ложки
- Борошно пшеничне 4 стакани
- Олія оливкова 3 столові ложки
- Оливки без кісточок 25 штук
- Дріжджі сухі 2 чайні ложки
- Розмарин свіжий 1 столова ложока
Інструкція
- У миску налийте 2 склянки теплої води і насипте дріжджі. Добре перемішайте і залиште на 10 хвилин.
- Додайте 4,25 склянки борошна і сіль і добре вимісіть тісто. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і злегка присипавши борошном, вимішуйте ще 10 хвилин. Скачайте тісто в кулю і покладіть у змащену маслом миску, проверніть, щоб тісто смазалось, накрийте плівкою і залиште підніматися на 1,5 години. Обімніть тісто, знову скачайте в кулю і покладіть в більшу миску. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці приблизно на 45 хвилин, поки не підніметься.
- Змастіть деко 25х40 см 1 столовою ложкою оливкової олії, обімніть тісто і перекладіть на деко. Розподіліть руками по листу, трохи менше розміром, і залиште на 10 хвилин.
- Змастіть зверху 2 ложками оливкової олії. Увіткніть розрізані навпіл оливки і посипте нарізаною розмарином. Залиште фокаччу на 25 хвилин в теплому місці.
- Розігрійте духовку до 250 градусів.
- Пальцем кілька разів проткніть тісто і випікайте до золотистого кольору і хрусткого стану приблизно 20-25 хвилин. Подавайте теплою.

Готова страва: Фокачча з оливками і розмарином