- 27.07.2015 |
- admin |
- 0
Інгредієнти Для: 10 порцій
- Цукор 150 г.
- Пудра цукрова за смаком
- Масло вершкове 100 г.
- Яйце куряче 3 штуки
- Сіль за смаком
- Молоко 3 столові ложки
- Борошно пшеничне 60 г.
- Темний Шоколад 200 г.
Інструкція Приготування ≈ 50 хвилин
- Розчинити шматки подрібненого шоколаду на паровій бані. Вершкове масло порізати кубиками і повільно вводити їх в шоколадну суміш, поки маса не стане однорідною. Потім зняти каструлю з вогню і дати суміші трохи охолонути.
- Відокремити жовтки від білків. Збити жовтки з половиною цукру, поки суміш не стане повітряної. Додати туди шоколадну масу, молоко, борошно, все добре перемішати.
- Окремо змішати яєчні білки, щіпку солі і цукор, що залишився, збити до утворення піни. Потім дерев'яною лопаткою акуратно ввести суміш в шоколадну масу (або тісто), помішуючи.
- Змастити форму для торта (24см) вершковим маслом, обсипати борошном і вилити туди шоколадну суміш для торта.
- Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин, потім вимкнути духовку і дати торту охолонути, залишивши дверцята духовки прочиненими. Після того, як торт охолоне, акуратно дістати його з форми і посипати цукровою ванільною пудрою.

Готова страва: Шоколадний торт (Tenerina)