- 17.07.2015 |
- admin |
- 0
Інгредієнти Для: 8 порцій
- Цукор 60 г.
- Цукор ванільний стакан
- Сіль за смаком
- Сік лимонний 1 чайна ложка
- Цедра лимонна чайна ложка
- Полуниця 700 г.
- Сир маскарпоне 450 г.
- Портвейн червоний 1 стакан
Інструкція Приготування ≈ 120 хвилин
- Розрізати ягоди поздовжньо на половинки, засипати цукром і дати постояти 30 хвилин, періодично помішуючи.
- Процідити полуницю через сито. Ягоди викласти в контейнер і поставити на холод.
- Полуничний сік змішати з портвейном і варити на помірному вогні, поки рідина не випарується до 2/3 склянки (приблизно 10 хвилин).
- Поки сироп остигає, збити маскарпоне з ванільним цукром, сіллю, лимонним соком і цедрою і розкласти в креманки.
- На сир викласти полуницю і залити сиропом з портвейну. При бажанні посипати тертим шоколадом.

Готова страва: Полуничний десерт з портвейном і маскарпоне