- 29.06.2015 |
- admin |
- 0
Інгредієнти Для: 4 порцій
- Цукор 100 г.
- Жовток яєчний 4 штуки
- Молоко 250 мілілітрів
- Полуниця 8 штук
- Желатин в пластинах 15 г.
- Вино біле солодке 150 мілілітрів
- Вершки 33%-ві 300 г.
- Шоколад чорний 70% 50 г.
Інструкція
- Желатин замочити в холодній воді.
- В цей час збити жовтки з цукром в піну. Додати в яєчну суміш молоко і вино, поставити на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи дерев'яною ложкою. Зняти каструлю з вогню, додати розмочений желатин. Добре перемішати, щоб желатин повністю розчинився. Процідити через сито. Поставити каструлю з кремом в миску з водою і з льодом і остудити крем, помішуючи.
- Охолоджені вершки збити в міцну піну, обережно змішати з холодним яєчним кремом.
- Перекласти у форму для кексу об'ємом 3/4 літра і поставити в холодильник на 4 години.
- Шоколад розтопити на водяній бані. Відібрати найкращу полуницю разом з плодоніжками, вмочити полуницю в гарячий шоколад і покласти так, щоб шоколад застиг.
- Баварезе розкласти по тарілках і прикрасити полуницею в шоколаді.
Замість Vin Santo можна взяти інше біле десертне вино з вираженим ароматом (наприклад, мускат). Листовий желатин небажано замінювати порошковим, оскільки останній може давати неприємний запах.

Готова страва: Баварезе з десертним вином