- 26.06.2015 |
- admin |
- 0
Інгредієнти Для: 4 порцій
- Сік лимонний стакан
- Часник 2 столові ложки
- Бекон 225 г.
- Олія оливкова 6 столових ложок
- Молюски 32 штук
- Паста лінгвіні 350 г.
- Петрушка рубана стакан
- Перець червоний пластівцями 2 чайні ложки
Інструкція Приготування ≈ 45 хвилин
- Тонко нарізаний невеликими скибочками бекон обсмажити в сковороді з важким дном на середньому вогні до хрусткої скориночки і викласти шумівкою на паперовий рушник.
- У ту ж сковороду налити 2 столові ложки води, викласти дрібних молюсків (не більше 4 см завширшки), довести до кипіння, накрити кришкою і готувати на помірному вогні, періодично помішуючи, 6-10 хвилин (залежно від розміру молюсків). Викинути молюсків, які не розкрилися після 10 хвилин термічної обробки.
- Одночасно з приготуванням молюсків закип'ятити воду для макаронів і зварити їх. Готувати на 1 хвилину менше, ніж зазначено на пачці, з сіллю (2 столових ложки на 6 літрів води).
- Паралельно з цим у чистій сковороді розігріти оливкову олію, Кинути в киплячу олію подрібнений часник, червоний перець пластівцями і пасерувати 3 хвилини. В кінці додати лимонний сік.
- Змішати макарони з беконом, дрібно посіченою петрушкою, молюсками і маслом з часником і перцем.

Готова страва: Лінгвіні з молюсками і беконом