- 18.06.2015 |
- admin |
- 0
Інгредієнти Для: 1 порції
- Цукор стакан
- Жовток яєчний 6 штук
- Сіль за смаком
- Лимони 1 штука
- Печиво савоярді 6 штук
- Марсала стакан
- Шоколад гіркий 40 г.
- Вершки 33%-ві 1 стакан
- Молоко 3,2%-ве 1 стакан
- Еспресо холодний 3 столові ложки
Інструкція Приготування ≈ 360 хвилин
- В окремій мисці збийте яєчні жовтки з дрібкою солі, поступово додаючи 1/3 склянки цукру. Збивайте, поки маса не збільшиться вдвічі і не придбає кремоподібну текстуру і пастельний жовтий колір.
- Зніміть цедру з половини лимона.
- З'єднайте молоко, лимонну цедру і 1/3 склянки цукру в каструлі з товстими стінками (в ідеалі чавунну), перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть суміш трохи до кипіння і відразу зніміть з вогню.
- Поступово введіть гарячу молочну суміш у збиті яєчні жовтки, постійно перемішуючи. Рівномірно перемішавши, влийте масу назад в каструлю і поставте на середній вогонь. Готуйте, постійно перемішуючи і захоплюючи краю і середину дна каструлі. Варіть до загустіння, але не допускайте кипіння крему. Як тільки крем досягне консистенції рідкої сметани, зніміть з вогню. Процідіть крем крізь сито і вмішайте в нього вершки. Вмішайте марсалу і відразу охолодіть крем на водяній бані. Для цього наполовину наповніть велику миску дуже холодною водою і кубиками льоду. Поверх неї поставте каструлю з кремом. Час від часу перемішуйте крем приблизно 30-40 хвилин до охолодження.
- Зніміть каструлю з морозивом з водяної бані, щільно накрийте її кришкою і відправте в холодильник на 4-5 годин.
- Дістаньте морозиво з холодильника і перелийте його в фризер для морозива і прокрутіть протягом 20-40 хвилин. Якщо морожениці немає, відразу перелийте морожену масу в контейнер і відправте в морозильну камеру. Діставайте контейнер і перемішуйте вміст кожні півгодини до застигання.
- Для тірамісу: збризніть савоярді невеликою кількістю холодного еспресо, розкладіть печиво з сервировочным тарілках. Перекладіть контейнер з морозивом з морозилки в холодильник на 5 хвилин. Після чого сформуйте кульки трохи підталого морозива, покладіть поверх печива. Натріть на тертці гіркий шоколад і щедро посипте поверх морозива. Прикрасьте тарілки цілими кавовими зернами і негайно подавайте.
