- 15.06.2015 |
- admin |
- 0
Інгредієнти Для: 6 порцій
- Цукор 1 стакан
- Масло вершкове 100 г.
- Яйце куряче 2 штуки
- Олія рослинна стакан
- Борошно пшенична 1 стакан
- Чорнослив 50 г.
- Ванілін за смаком
- Какао 2 столові ложки
- Молоко згущене за смаком
- Шоколад за смаком
- Сода 1 чайна ложка
Інструкція Приготування ≈ 90 хвилин
- Бісквіт готуємо в мікрохвильовці 5 хвилин: змішуємо 2 яйця 1 склянка цукру, добре збиваємо. Додаємо 0,5 склянки рослинного масла, 1,5 склянки борошна, 1 чайну ложку соди, 2 столові ложки какао, ванілін. Знову збиваємо, випікаємо у формі приблизно 22 см, що підходить для мікрохвильової печі на повній потужності 5 хвилин.
- Тим часом, робимо заливку для трюфельною маси: розтоплюємо 100 грам масла з 0,5 шоколадки, потім додаємо 0,5 банки згущеного молока. Розмішуємо.
- Бісквіт трохи охолоджуємо і, поки теплий, ріжемо на дрібні квадратики, перемішуємо з заливкою так, щоб можна було ліпити. Якщо необхідно, додаємо згущене молоко. Також я додала нарізаний чорнослив.
- Тепер з трюфельною маси ліпимо основу для троянди - конус і залишаємо його застигати в холодильнику. На випічку і приготування основи конуса у мене пішло 15 хвилин.
- Основу для цього торта я не покривала зверху кремом, що зазвичай робиться для тортів з мастики, т.к пелюстки троянди покриють всі нерівності і їх не буде видно. Розкачуємо мастику - пелюстки у нас будуть круглої форми, іноді я зрізала низ і залишала півколо. Інструментом-кулькою робимо краї пелюсток тонкими.
- Починаємо зверху. Накладаємо на верхівку конуса невеликий круглий шматочок мастики. Потім накладаємо перші пелюстки, які не загинаємо. У мене їх було 3.
- Далі ми накладаємо наступні пелюстки, вже загинаємо краю.
- Продовжуємо накладати пелюстки, поки у нас не вийде троянда. Прикраса зайняло трохи більше 1 години.
