Історія починається в 1849 році, коли Андреа Коста - родоначальник однойменної генуезької родини - починає продавати оливкову олію та текстиль із Сардинії до Лігурії, пізніше спеціалізується на купівлі сирої оливкової олії в середземноморських країнах. Джакомо Коста, син Андреа, має дуже амбітне бачення: принести трохи Італії на кухні всього світу. Саме це змусило його заснувати торгову компанію «Джакомо Коста фу Андреа» в 1910 році.
Перші пляшки олії відправляються до Північної Америки, Аргентини та навіть Австралії під брендом Dante ще в 1898 році. У різних поїздках, які вони здійснюють для консолідації своєї торгової мережі, Коста усвідомлюють важливість поєднання продукту з безпосереднім зв’язком із ним. Італія Ось чому для їхньої олії обрано ім’я відомого італійського поета Данте Аліг’єрі, класичного символу італійства.
Сьогодні компанія може похвалитися сучасним виробничим заводом, який займає площу 50 000 м², з млином (250 000 кг оливок/день), 2 очисними заводами (оливкова та насіння, 250 000 кг/день), 20 лініями розливу (1 000 000 л/день). ) і лабораторія високого рівня контролю якості. Це один із головних виробників харчових олій на міжнародній арені разом із найважливішими історичними італійськими брендами, а також виробляє продукцію під приватними торговими марками для окремих італійських та іноземних великих роздрібних компаній.