Новий Jameson Select Reserve Black Barrel з'явився продовженням рідкісної і маловідомою серії Select Reserve , виготовленої за незвичайним рецептами , завдяки яким напої відкривають нові грані насиченого аромату і мягчайшіе смакові відтінки. Базовий елемент Jameson Select Reserve - це зерновий віскі , минулий потрійну перегонку . Однак це аж ніяк не той віскі , що використовується в стандартному купажі Jameson .
Справа в тому , що дістіллер Midleton , яка обладнана колоною для перегонки зернових спиртів , кілька днів у році запускає процес з іншими параметрами. Кажуть , що вся справа в особливій комбінації натиснутих кнопок.
Раніше отриманим експериментальним спиртом наповнювалося невелика кількість бочок , до пори до часу не розливаємо . Нарешті в 2010 році з'явилася серія Jameson Select Reserve , в якій нестандартний зерновий віскі взятий за основу.
Першим світ побачив Jameson Select Reserve Small Batch . До його складу увійшли 5 -річні зернові спирти разом з великим відсотком SPS- віскі ( single pot still ) , достигаючим до 12 років в бочках з-під Oloroso і бурбона . Віскі вийшов яскравий , з потужним хересним ароматом , а також з відтінками спецій , ванілі , вершків , лакриці , екзотичних фруктів і запеченого дуба в смаку. Але в даний час Jameson Select Reserve Small Batch залишається раритетом , оскільки він представлений ексклюзивно на південноафриканському ринку .
Другим у серії став Jameson Select Reserve Black Barrel . У купажі також присутній рідкісний зерновий віскі. На цей раз він витримувався в обпалених бочках з-під американського бурбона . Власне кажучи , завдяки глибокому чорному кольору внутрішньої поверхні цих бочок напій і отримав свою назву.