Ласкаво просимо до нашого інтернет-магазину, де ми пропонуємо широкий вибір рому та джину високої якості. У нашому асортименті ви знайдете різноманітні марки і сорти, що сподобаються навіть найвибагливішому гурману
У нас є різноманітні роми і джини різних країн, що дозволить вам ознайомитися з унікальними смаками та ароматами. Ви зможете знайти традиційні класичні марки, які завжди в тренді, або сміливо спробувати щось нове та неординарне.
У нас ви знайдете найпопулярніші марки рому та джину, які визнані по всьому світу своїм неперевершеним смаком і якістю. Ось лише кілька з них:
Марки рому: Bacardi, Havana Club, Captain Morgan, Appleton Estate, Mount Gay. Ці відомі бренди дарують неповторну комбінацію ароматів і смаків, навіть найвибагливіші гурмани будуть в захваті.
Марки джину: Tanqueray, Hendrick's, Bombay Sapphire, Beefeater, Bulldog. Ці престижні бренди володіють неповторним букетом та характером, які роблять кожен коктейль незабутнім.
Крім того, наш магазин пропонує багато інших цікавих марок, що доповнюють нашу колекцію. Від класичних рецептів до сучасних інтерпретацій, ви знайдете тут все, що потрібно для створення вражаючих коктейлів та дегустації в домашньому затишку.
Історія рому
Вважається, що вперше ром по був приготований за технологією, близькою до сучасної, на острові Барбадос, і сталося це в XVI столітті. Звичайно, до смаку цей напій дуже відрізнявся від сучасного рому. Вперше чистий, білий ром вдалося отримати в 1862 році Дону Факундо Бакарді в Сантьяго. Тоді ж з'явився знаменитий Бакарді, завсідник коктейльних карт клубів і ресторанів усього світу.
Ром можна без перебільшення назвати легендарним напоєм, напоєм з історією. До цих пір немає єдиної думки з приводу походження назви «ром» (англійський варіант - rum). За найпоширенішою версією назва походить від rumbullion, що можна перекласти як «великий шум і гам». Але, можливо, в основі лежать і інші слова: rummers (голландський великий келих), roemer («келих» по-датському), arome («аромат» по-французьки »). Цікаво також те, що ром зіграв помітну роль в історії людства. Зокрема, він був своєрідною валютою в Карибському регіоні, улюбленим напоєм піратів. А в 19 столітті через нього навіть розгорівся бунт в Австралії.
5 найпопулярніших коктейлів з ромом:
- "Піна Колада". Потрібні білий ром (30 мл), кокосове молоко (30 мл) та ананасовий сік (15 мл). Все змішайте і вилийте в келих із колотим льодом.
- "Мохіто". Заповніть склянку листям м'яти та шматочками лайма. Злегка розімніть і додайте 15 мл цукрового сиропу. До країв насипте колотий лід, налийте 50 мл білого рому і 100 мл содовою. У бюджетному содовому коктейлі можна замінити «Спрайтом» або газованою водою, а замість рому додати ромовий напій.
- "Дайкірі". Готується на основі 2 частин рому (підійдуть марки Captain Morgan, Bacardi) та 1 частини апельсинового соку. До них додають по 0,5 частин лаймового соку та апельсинового лікеру. Подають із кубиками льоду.
- "Куба Лібре". На дно келиха помістіть кригу, влийте 50 мл білого рому і 100 мл «Кока-коли». Зверху покладіть часточку лайма або лимона, злегка відіжміть сік і подавайте для дегустації.
- Long Island Iced Tea (Лонг Айленд). Візьміть у рівних пропорціях (по 20 мл) горілку, золотий або чорний ром, джин, срібну текілу, лимонний сік та апельсиновий лікер. По черзі додайте напої в келих із льодом і залийте "Кока-колою" (100 мл). Перемішайте ложкою, прикрасьте коктейль вишнею або скибочкою цитрусу.
Чорний ром також входить до складу коктейлів «Бі-Блек», «Чорна вишня», «Тодді грог», «Зомбі» та ін. напій.
Історія джину
Настоянки на основі ялівцевих ягід були відомі ще з XI століття. Вони використовувалися для лікування деяких хвороб (і навіть чуми), хоча і не зовсім ефективно. Винахід безпосередньо джина приписується голландському лікаря Франциску Сільвію і датується XVI століттям. Джин - алкогольний напій, який був широко поширений в Англії і Голландії вже в XVIII столітті. Його популярність в Англії була пов'язана з великими митами на імпортний алкоголь. Якість місцевого джина залишало бажати кращого, часто ароматизатором замість ялівцю виступав скипидар. Колона для дистиляції стала використовуватися в 1832 році, завдяки чому почали виробляти очищений нейтральний джин, який отримав назву London dry gin. Голландський джин, який також називають Jenever, відрізняється від лондонського технологією приготування і смаком. У британських колоніях джин тонік застосовувався як протималярійний напій, так як він вдало маскував гіркий смак хініну.
Із чим краще поєднується джин?
Тонік, змішаний із джином – класичне поєднання, про яке знають не лише алкогольні гурмани. Виразний сухий смак ялівцевого спиртного відмінно врівноважується тонізуючим безалкогольним напоєм. А якщо додати у келих лід та скибочки лайма, вийде легкий цитрусовий коктейль, який сподобається кожному.
У чистому вигляді джин п'ється рідше – його подають на аперитив, щоб стимулювати апетит та покращити травлення. Під час основної трапези напій добре гармоніюватиме з:
- копченими ковбасками;
- смаженою картоплею;
- рибою на грилі;
- твердими та м'якими сирами;
- відвареними креветками;
- маринованими овочами;
- грибами та оливками.
Відмінну компанію джину складуть часточки апельсина та лимона, яблука, груші, банани та деякі десерти – желе, шоколад, несолодка випічка. А ось до супів, круп'яних страв, вершкових та ароматних соусів ялівцевий напій подавати не рекомендується.
Величезну славу джин набув як обов'язкового компонента великої кількості коктейлів – «Негроні», «Лонг айленд», «Драй мартіні», «Гімлет» та ін. У різних рецептах його комбінують:
- з безалкогольними напоями – бергамотовим чаєм, колою, лимонним соком, грейпфрутовим лимонадом, свіжим апельсиновим соком, смородиновим сиропом, вершками;
- зі спиртними напоями – вермутом, ігристим вином, апельсиновим бітером, лікерами, лимончелло, сухим шампанським.
Пікантності міксам додають прянощі – коріандр, терта кориця, чорний мелений перець, лимонна цедра, мускатний горіх. Як домішки до лонг-дринків можна використовувати свіжі ягоди, шматочки яблук, часточки цитрусів, ароматні трави. Вони створять приємний смак і додадуть свіжості сухим видам джину.
Історія створення текіли
Текіла – це потужний напій, недооцінений українською публікою, яка віддає перевагу віскі чи рому. Купити текілу у Києві та по всій Україні не становить проблеми, проте мало хто розуміється на цьому напої. Мало наших співвітчизників вміють правильно вибирати текілу, а справжніх шанувальників взагалі її одиниці. Давайте розберемося, що є текіла, які види існують, де можна купити текілу за вигідною ціною і як правильно її вживати.
Прародителем сучасної текіли був слабоалкогольний напій кульці, винайдений ацтеками у восьмому столітті. Вони виявили, що блискавка, що вдарила в агаву, вивільняє сік, який після бродіння перетворюється на густий нектар. Це природне явище було сприйнято як знак згори, і напій став вважатися даром богів. До 16 століття кульці був єдиним алкогольним напоєм, виробленим біля Мексики. Іспанські конкістадори зробили внесок у розширення асортименту, володіючи знаннями та навичками дистиляції. Так кулька перетворилася на сировину для отримання міцного напою, відомого як мескаль. У 17 столітті почалося масове виробництво сучасної текіли, коли Педро Санчез де Тахла започаткував першу велику дистилерію. Пізніше держава ввела податок на продаж текіли, а в 18 столітті уряд почав регулювати її виробництво. Наприкінці 18 століття було видано першу ліцензію на виробництво текіли, що належала підприємству "Хосе Куерво", яке існує й донині. У 19 столітті текіла поширилася по всій Америці та Європі, і напій отримав свою класифікацію.
З чого робиться текіла?
Існує помилка, що текіла - кактусова горілка. Нічого спільного з реальністю це твердження не має, крім того, що агава, що є сировиною для текіли, має втечі голки, ймовірно, саме через це вирішили, що текіла виробляється з кактуса. Виробляють текілу з агави, причому, з багатьох видів виробництва алкоголю годиться лише блакитна агава. Величезне листя агави приховує пінью - так званий плід агави, який досягає до 100 кг ваги. Для того, щоб піня дозріла і стала придатною для подальшої обробки, необхідно від восьми до дванадцяти років!
Як виробляють текілу?
Дозрілі серцевини агави (піньї) збирають і відвозять на виробництво, де плоди рубають на 2 або 4 частини та поміщають у спеціальні печі на строк від 12 годин до 3 діб. Печі підтримують середню температуру, яка дозволяє фруктозі вийти з волокон, у результаті сироп виходить із високим вмістом цукру. Після того, як плоди пробудуть необхідний час у печі і охолонуть, їх подрібнюють, щоб легше в ході віджиму отримати сік. Цукровий сік бродить у ємностях із сталі близько тижня, міцність отриманої рідини сягає трохи більше 7 %. Потім з цієї рідини в ході подвійної дистиляції виходить текіла, яку по необхідності витримують у дерев'яних бочках або розливають відразу в пляшки.
Який буває текіла?
Насамперед варто відзначити, що текіла буває двох видів: мікста (Mixta) або преміальна (100% agave).
Мікста (Mixta) - це текіла з 51% і більше вмістом спиртів з агави, решта припадає на спирти, припустимо, із цукрової тростини або іншої сировини.
Преміальна текіла легко відмінна від текіли Мікста, тому що на її етикетці Ви неодмінно знайдете напис (100% agave). Нескладно здогадатися, що спирти для такої текіли виробляють лише з агави.
Існує також класифікація текіли залежно від терміну її витримки, тому виділяють 5 типів напою:
- Blanco або Plata – молода текіла, що не піддається витримці та бутильована відразу після дистиляції;
- Oro, Gold або Joven (Ховен) – молода невитримана текіла, підфарбована карамеллю та з додаванням натуральних ароматичних есенцій;
- Reposado – текіла з витримкою від двох до дванадцяти місяців у дубових бочках різного обсягу. Така текіла на 100% складається зі спиртів агави і є категорією текіли, що найбільш купується, у всьому світі.
- Anejo (Аньєхо) – категорія текіли з витримкою не менше року у бочках не більше 600 літрів із 100% агави. Найбільш цінними представниками категорії Аньєхо вважають 4-5-річну текілу.
- Extra anejo (Екстра аньєхо) – найвитриманіша текіла зі 100% агави, що знаходиться не менше трьох років у двохсотлітрових бочках.
Яку текілу купити?
Для того, щоб купити текілу, вигідно потрібно визначитися з тим, як Ви плануєте її пити. Пити її можна двома способами: у чистому вигляді або у складі коктейлів. Якщо Ви є шанувальником коктейлів «Текіла бум» або «Маргарита», варто звернути увагу на недорогу текілу. Купити текілу недорого у Києві, Одесі, Харкові Львові, Вінниці та Дніпрі можна звернувши увагу на напої марок Jose Cuervo, Olmeca, Sauza, Sierra, Agavales. Ця текіла гарної якості за гарною ціною. Вона ідеально підходить як база коктейлів, чудово п'ється в класичному тандемі, що став, з сіллю і лаймом. У більшості випадків текілу подають при кімнатній температурі, але деякі люблять перед подачею охолодити напій.
Якщо Ви плануєте повільно насолоджуватись текілою або задумали купити текілу на подарунок, то, звичайно, варто звернути увагу на преміальну текілу категорії Репосадо та вище. Ці напої створюється дуже довго і ретельно, тому купити таку текілу недорого навряд чи вийде, але купити текілу вигідно в інтернет магазині Ви, безумовно, можете для цього наш інтернет-магазин PESTO. Преміальна текіла подається в спеціальних стосах кабаліто або в келихах сніфтерів. Якщо Ви надаєте перевагу напоям цього рівня, то зверніть увагу на наступні марки: Casa Noble, Espolon, Dos Armadillos, Herencia de Plata, Milagro, Patron.
Не зволікайте і досліджуйте наш асортимент рому та джину вже сьогодні! Замовляйте улюблені напої з доставкою прямо до вашого міста.