Уточнити Пошук
Італійські сири
Багатогранна італійська кухня, яка вона? Відповідаємо – неперевершена, витончена, особлива. Не останнє місце займають в ній сири. Ці по істині королівські делікатеси здатні перетворити звичайний сніданок в свято, а свято в бенкет.
Коротко з історії
Римські майстри прирівнювали сироваріння до високого мистецтва. Цей процес був настільки тонким і таємним, що спочатку був доступний тільки забезпеченим верствам населення. Потім, в силу історичних подій, на території минулої Римської імперії почало процвітати фермерство. І готувати сири почали всі.
Італійські чи українські?
Часто виробники сиру наголошують: «Щоб спробувати цей продукт, не треба їхати до Італії». І це так, адже купити сири з Італії можна в Україні. Звичайно, українські сироварні переймають досвід у своїх закордонних колег, проходять стажування, бачать «живе» приготування, але все ж таки неповторний смак сиру закладається саме на батьківщині. Бо, оригінальна рецептура буде ефективною тільки з дотриманням багатолітніх традицій.
За останні кілька десятків років попит на італійський продукт зріс. Це пояснюється просто: справжні поцінювачі якості обирають оригінальне. А широкий вибір сирів просто змушує стати гурманом.
На півночі і на півдні, на сході і на заході Італії, виготовляють неперевершені, а головне особливі сорти сиру. Піцу, пасту, улюблений Тірамісу (і це перші страви, які пришли на думку) не можливо уявити без них. Понад чотириста видів виготовляють майже у всіх італійських регіонах. Найпопулярніші з них, ви можете купити на нашому сайті.
Знайомство з сирною продукцією інтернет магазину Pesto
Для того, щоб ви краще орієнтувались у виборі сирів, розкажемо про них конкретно. В нашому магазині ви можете спробувати:
- Ементаль
- Маздам
- Пармезан та Грана подано
- Брі
- Камембер
- Моцарелла
- Маскарпоне
Солодкуватий, твердий Ементаль, виготовляють з коров’ячого молока. Батьківщиною цього ніжно горіхового сиру прийнято вважати швейцарський Берн, що розташовується в долині річки Емме. Відноситься до категорії напівварених сирів. Пікантний на смак, бочкоподібної форми. Характерною рисою цього виду є достатньо помітні порожнини, (дірочки), які утворюються в процесі сквашування.
Маздам – за смаковими та зовнішніми якостями нагадує Ементаль, але відрізняється у ціні. Цікавий солодкувато-горіховий присмак користується популярністю в істинних гурманів. Дозріває такий сир порівняно швидко, в середньому близько чотирьох тижнів. М’який, з високим відсотком вологості. Отримується такий сорт в процесі натурального дозрівання. Батьківщина – Нідерланди.
Пармезан та Грана подано
Приємний, не гострий на смак Пармезан вважають королем сирів. Зерниста, щільна структура. Для його приготування використовується знежирене молоко корів, які годувалися виключно травою і сіном. Термін дозрівання: від року до трьох. Прекрасним доповненням до вина стане Грана подано. Злегка солонуватий, зернистий сир з горіховими нотками.
Брі – готується з парного коров’ячого молока. Структура однорідна жовтуватого кольору. Присутня характерна біла пліснява. Гострий, кислуватий на смак.
М’який з грибним смаком Камамбер, дозріває близько 20-ти днів. Готується з сирого коров’ячого молока та спеціальної плісняви.
Моцарелла – мабуть, найпопулярніший кампанійський вид сиру. Форма – кругла, м’який з кислувато-ароматним смаком та тонкою кіркою. Готується один день. Має легкий присмак мускусу.
Маскарпоне - вершковий, кремоподібний сир. Використовується для приготування десертів, зокрема Тірамісу. Солодкий ніжний на смак. Для його приготування беруться вершки з високим відсотком жирності.
Вас цікавить смачний та якісний продукт прямо з Італії? Якщо так, то будьте впевнені, що в нашому магазині ви придбаєте тільки перевірений товар від брендових виробників. У нас діє гнучка система знижок та доставка по всій Україні.