Уточнити Пошук
Що може бути краще за чашечку бадьорої ароматної кави? Тільки кава! Вона настільки популярна і бажана, що, іноді, здається скоро складе конкуренцію воді. В чому секрет цього напою? В неперевершеному смаку, у витонченому ароматі.
Історія
Історія кави настільки давня, що важко сказати однозначно, де вона з’явилась вперше. Середина сімнадцятого століття – період, коли цей напій прийшов в Європу. Цей прихід ознаменувався масовим відкриттям кав’ярень у всіх містах. Місцева знать, впливові люди, творчі особистості практично пропадали у цих закладах. Вважається, що перша європейська кав’ярня була відкрита в Італії. Там сформувалися свої традиції і способи вживання ароматного напою.
В чому ж користь?
Натуральне – завжди корисне. Це стосується і кави. Якщо продукт виготовлений із якісної сировини, з дотриманням всіх технологій та вживається в рамках норми, - користь безсумнівна. Якщо навпаки, - все зрозуміло без слів. Кава добре регулює артеріальний тиск (тільки низький). Окрім тонізуючого, заспокійливого ефекту, кава може приносити іншу користь. Наприклад, лікувальні маски для обличчя, для тіла мають помітний косметичний моделюючий ефект.
Класифікації
Досвідчені спеціалісти кави знають всі класифікації кави. Тепер вони доступні і нам!
- за типом кавового дерева (арабка, робу ста, ліберіка);
- за якістю зерна (майлд, бразильська, робу ста);
- за способом обробки зерен (сухий, мокрий);
- за способом об смаження (скандинавська, віденська, французька, італійська – ця категорія розташована від найслабшої до самої міцної).
Найбільш популярна і якісна кава – зернова. Це, обчищені зерна, обсмажені при правильному температурному режимі.
Наступна – мелена. Це обсмажені мелені зерна кави
Популярна, зокрема, в Україні розчинна кава. Отримується в процесі переробки кавових зерен у порошкоподібний стан. В чому заклечається цей процес? Все дуже просто: варяться обсмажені боби, видаляється вода та змелюється кава.
Останню розглянемо сублімовану каву, її виготовляють за технологією сушка заморожуванням. В процесі чого кавовий екстракт не втрачає корисних властивостей.
Яка ж вона, італійська кава?
Джімока (Gimoka)– італійська кава в зернах. Середнього обсмаження, має насичений міцний смак.
Кімбо - натуральна кава торгової марки «Cafe do Brasil». Обсмажені та купажовані боби арабіки.
Кава преміум класу Іллі (ILLY), знайшла своїх поціновувачів серед професіоналів і гурманів. Відомий італійський бренд налічує дев’ять сортів арабіки, які уважно обсмажують на вогні.
Благородний смак кави Лавацца (Lavazza), підкреслює хорошу якість кавових зерен. Це елітний напій справжніх поціновувачів якості. Ці чотири види елітної кави найпопулярніші і є постійно у нас на сайті.
Белларом – елітний продукт, який має попит. Зерна кави пройшли високотехнологічну обробку. На смак ця кава – ніжна і приємна
Дон Джерез (Don Jerez) - неповторний купаж відбірних зерен Арабіки та Робусти. Кава в зернах має шоколадний присмак, ледь помітний відтінок мигдалю.
Альворада (Alvorada) представниця Австрійської кави. Завдяки автоматизації виробництва, ціна на цю каву значно знизилась, а значить стала доступною.
Делмаєр (Dallmayr) – суміш благородних кавових зерен. Сприятливій клімат та якісна сировина надають каві оригінального смаку.
У нас – краще!
Ви вважаєте себе кавовим гурманом? Чи просто любите пити каву? Погортайте сторінки нашого магазину! Ми співпрацюємо з Італією та іншими країнами Європи і займаємося вигідними поставками. Ми гарантуємо якісний продукт з особливим смаком. Заходьте до нас – не пошкодуєте!