• Як правильно вибрати каву?

Коли люди говорять, що терпіти не можуть кави через кількість, зайвої гіркоти або терпкості, так і хочеться їм сказати: "Ви просто не вмієте її готувати!". Однак навіть великий майстер приготування кави виявиться безсилий, якщо йому попадуться не ті зерна.


Арабіка або робуста.
Всі сорти кави виробляють з двох кавових дерев арабіки або робусти, вибір яких обумовлений виключно особистими уподобаннями. Арабіка більш примхлива у вирощуванні, має подовжені зерна, благородний, злегка солодкуватий і насичений смак, в якому відчувається пікантна суміш гіркуватості і кислинки. Робуста не вимагає особливих умов в процесі вирощування, легко переносить капризи погоди і перепади температур, має круглі зерна, відрізняється підвищеним вмістом кофеїну і гірким смаком. Дуже часто виробники змішують робусту з арабікою, але кращі сорти кави це 100% арабіка, хоча арабіка, вирощена в різних країнах або навіть на сусідніх плантаціях, може дуже відрізнятися за смаком і ароматом. Бразильська арабіка має легкий горіховий присмак, індійська славиться шоколадними відтінками, кенійська дає легку винну кислинку.
Зустрічають по одягу.
Упаковка з кавою важливий показник її якості, оскільки у кавового смаку і аромату два головні вороги світло і кисень, які безжально знищують всі найцінніші властивості кавових зерен. Справжні кавові цінителі ніколи не купують каву на вагу в звичайних магазинах, оскільки за тижні і місяці зберігання на прилавку така кава стає млявою і неживою, втрачає неповторний аромат і програє в смакових характеристиках. Якщо ви хочете побачити товар «обличчям», купуйте каву в спеціалізованих відділах, де продають тільки свіжі кавові зерна. Упаковка повинна бути герметичною бажано з тришарової фольги з клапаном, який необхідний не тільки для оцінки аромату, але і для виходу вуглекислого газу, що виділяється при смаженні зерен. При цьому клапан влаштований таким хитрим чином, що повітря з нього з легкістю виходить,



Вибираємо ступінь обсмаження.
Кавові зерна смажать для того, щоб вони придбали унікальний смак, який залежить від кількості ефірних масел, що знаходяться всередині зерна (їх налічується близько 600 видів), і від ступеня їх прояву в процесі смаження. Іншими словами, смак і аромат напою залежить не тільки від сорту кави, але і від ступеня обсмаження зерен ця інформація відображена на упаковці у вигляді цифр від 1 (слабке обсмажування) до 5 (сильне обсмажування). Вибір в даному випадку залежить виключно від смакових пристрастей, однак звертайте увагу на дату обсмажування, пам'ятаючи, що обсмажені зерна зберігають свій аромат протягом місяця, і чим більше часу пройшло з цього моменту, тим сильніше програє кава за своїми смаковими якостями.
Ступені обсмаження:
1. Скандинавська (суперлегке) обсмажування - надає каві ніжність і м'якість, колір зерен світло-коричневий, майже бежевий.
2. Американська (Середнє) обсмажування - сприяє появі в смаку легкої гірчинки, колір зерен насичений коричневий, але даний вид обсмаження не допускає прояви ефірних масел на поверхні зерен, тому смак і аромат розкриті лише легким натяком.
3. Віденська обжарка - зерна темніють і стають блискучими через прояви ефірних масел, в смаку кави з'являються солодкуваті нотки.
4. Французька (сильне) обсмажування - дає зернам інтенсивне шоколадне забарвлення, а смак набуває приємну гірчинку і терпкість.
5. Італійська (дуже сильне) обсмажування - впізнається по чорним маслянистим зернам, а напій набуває особливої ​​виразності, бархатистість і насиченість - це справжнісінька гірка кава в класичному варіанті.



Кава мелена або в зернах.
Оскільки кава починає втрачати аромат відразу ж після помелу, найкраще купувати цільні кавові зерна і молоти їх самостійно перед приготуванням напою принаймні, саме так роблять примхливі кавомани. Якщо ви віддаєте перевагу меленій каві, звертайте увагу на ступінь помелу.
- Грубий помел (найдешевший) триває не більше 10 секунд, підходить для поршневої кавоварки, настоюється до 7 хвилин.
- Середній помел триває до 14 секунд, підходить для, будь-яких, кавоварок і турки, настоюється до 5 хвилин.
- Тонкий помел триває 20 секунд, призначений для фільтрових кавоварок, настоюється до 3 хвилин.
- Тонкий еспресо цей помел дає можливість отримати кавове «борошно», ідеальне для кавоварок-еспресо і турецької кави в турці.
Недобросовісні виробники нерідко розбавляють мелену каву різними сумішами, які легко виявляються в домашніх умовах, якщо кинути дрібку кави в скляну ємність з холодною водою, і вона при цьому забарвлюється в коричневий колір, перед вами підробка, яка не має нічого спільного з справжньою кавою.
Натуральна або ароматизована.
Кавові відділи пропонують великий вибір ароматизованої кави з відтінками ванілі, ірландського віскі, апельсина, амаретто і шоколаду, але слід мати на увазі, що це хімічні, а не натуральні добавки. Якщо ви хочете насолоджуватися справжнім смаком кави без сторонніх ноток, купуйте зерна без додаткового ароматичного «декору».


Вінстон Черчилль говорив, що кава дуже особистий напій, тому її, як і хороший коньяк, не можна пити величезними кружками. А Джон Голсуорсі вважав, що існують речі, яким не можна зберігати вірність наприклад, каві. Однак якщо ви відноситесь до категорії гурманів, які міняють каву як рукавички, ставитесь до кожного сорту особливо і не нехтуєте якістю в - цьому випадку неземне задоволення Вам гарантоване!

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі