- 11.11.2014 |
- admin |
- 0
Ви любите справжню італійську пасту, а чи вмієте ви її якісно приготовити вдома? Виробник Барілла поділився золотими правилами при приготуванні італійських макаронів, які можуть стати у пригоді усім поцінювачам італійської кухні.
1. Дотримуйтесь оптимальну пропорцію пасти, води і солі «100х1х7»
На 100г сухої пасти:
- 1 літр води: кількість води має бути достатнім для того, щоб паста могла вільно переміщатися під час варіння.
- 7г солі: додавайте сіль у вже киплячу воду. Вона розкриє смак пасти і зробить її більш еластичною.
2. Не додавайте масло під час варіння пасти
В цьому немає необхідності: якісна італійська паста Barilla і так не злипнеться. Масло ж, навпаки, утворює плівку, яка перешкоджає правильному розподілу соусу.
3. Пасту Barilla не потрібно промивати
Завдяки використанню тільки найкращою борошна з твердих сортів пшениці, паста Barilla не виділяє крохмаль при варінні. Вода залишається практично прозорою, а сама паста не злипається.
4. Дотримуйтесь час варіння вказане на упаковці
«Аль денте» (від італ. Al dente - на зубок) - означає ступінь готовності пасти, коли, будучи повністю готової зовні, вона має тверду серцевину всередині. Якщо в рецепті передбачений етап подальшого прогріву пасти з соусом, то час варіння повинно бути скорочено на 1-2 хвилини.