• Строкате овочеве різотто

Інгредієнти  Для: 1 порції

  • Цибуля ріпчаста 1 головка
  • Зелений горошок стакан
  • Часник 4 зубка
  • Рис арборіо стакан
  • Морква 1 штука
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Цибуля-порей 30 г.
  • Перець болгарський зелений штука
  • Олія оливкова 2 столові ложки
  • Капуста брюссельська 60 г.
  • Перець чорний горошком за смаком
  • Гарбуз 200 г.
  • Бульйон овочевий 1 л.
  • Шафран за смаком

Інструкція  Приготування ≈ 60 хвилин

  1. Готуємо овочевий бульйон (морква, ріпа, листя кольрабі, корінь селери, цибулю і білокачанна капуста з дрібкою коріандру і двома лавровими листками для аромату), після того, як бульйон готовий, залишаємо його на повільному вогні, щоб не остигав.
  2. У сотейник кидаємо промитий рис арборіо, менше хвилини підігріваємо і заливаємо гарячим овочевим бульйоном, зверху кидаємо порізані вздовж і поперек зубчики часнику і ретельно перемішуємо. У міру вбирання бульйону підливаємо ще й перемішуємо, готуємо до готовності рису (приблизно 20-30 хвилин); в середині готування можна додати шафран, злегка покришивши зверху на рис і перемішавши.
  3. Дрібно нарізаємо цибулю, моркву невеликими кубиками 5х5 мм Гарбуз нарізаємо кубиками трохи побільше, цибуля порей нарізаємо невеликими кільцями. За 15 хвилин до готовності рису кидаємо в вок цибулю і моркву і тушкуємо на великому вогні хвилин 5, після кидаємо гарбуз і болгарський перець (у моєму випадку був сушений), трохи пізніше кидаємо брюссельську капусту.
  4. Тушкуємо до готовності гарбуза. Додаємо заморожений зелений горошок.
  5. Як тільки рис готовий, змішуємо всі разом, якщо потрібно, доливаємо ще бульйону, залишаємо доходити. Через 10-15 хвилин різотто готове до подачі. Подаючи, прикрасити зеленню або свіжими овочами (морквою або свіжим болгарським перцем), збризнути соком лимона і оливковим маслом.

    Акції та Розпродажі
    Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі