- 22.02.2023 |
- roman |
- 1
Спагетті карбонара — хоч страва та італійська, вона має гарну популярність у всьому світі, у тому числі й у нас. Винайдена колись простими шахтарями, ця проста та ситна паста завоювала серця та шлунки багатьох. Для карбонар потрібно вибирати такі скибочки бекону, де більше м'яса і менше жиру. Якщо його буде багато, то, витоплюючись під час готування, він зробить пасту надто важкою. Можна придушити часник і кинути у піджарку. Але, щоб страва набула витонченого, ледь вловимого аромату, достатньо потомити скибочки часнику в олії і прибрати зі сковороди через пару хвилин. Не обов'язково використовувати в рецепті карбонар спагетті - вибирайте улюблені макарони з 500 видів всілякої пасти. Але лише із твердих сортів пшениці.
Ігредієнти
- Спагетті: 250 г
- Вершкове масло: 20 г
- Часник: 2 зубчики
- Червона цибуля: 1 головка
- Бекон: 50 г
- Вершки 20%: 200 мл
- Тертий сир пармезан: 50 г
- Куряче яйце: 4 штуки
- Сіль за смаком
- мелений чорний перець: за смаком
Покроковий рецепт "Спагетті карбонара з червоною цибулею":
- Закип'ятіть воду у великій каструлі і зваріть пасту до стану аль денте. Зазвичай, для цього потрібно варити її на хвилину менше, ніж зазначено на пачці.
- Поки паста вариться, розтопіть на сковороді олію та обсмажте на ньому дрібно нарізані цибулю, часник та бекон. До м'якості і до чіткого часникового та жаренобеконного запаху.
- Зніміть сковороду з вогню і в глибокій мисці збийте чотири жовті яєчні жовтки з вершками і тертим пармезаном. Посоліть і поперчіть суміш, ще раз збийте.
- У готові спагетті виваліть обсмажені з цибулею та часником шматочки бекону. Влийте суміш вершків, жовтків та пармезану, перемішайте. І відразу подавайте, посипавши свіжонатертим сиром та чорним меленим перцем.