• Сирники з сиру з борошном на сковороді

Сирники з сиру з борошном на сковороді містять мало борошна, що робить їх надзвичайно ніжними, м'якими, повітряними. Їх можна не лише смажити, а й запікати у духовці. Швидке приготування, доступні продукти, незрівнянний смак – ваш ідеальний ранок!

Cкладові

  • Сир: 400 г
  • яйця: 1 шт.
  • Цукор: 2 ст. л.
  • Сіль: (щіпка) за смаком
  • Ванільний цукор: 5 г
  • Борошно пшеничне: 40 г
  • Рослинна олія: 2 ст. л.

Покроковий рецепт сирники з сиру

  1. Як зробити сирники з сиру на сковороді? Відміряйте необхідні інгредієнти. Сир підійде будь-якої жирності. Ванільний цукор можна замінити на ванілін.
  2. Дуже важливо вибрати відповідний сир. Він не повинен бути вологим. Інакше доведеться додавати зайву кількість борошна, що зробить тісто тугим та щільним. З цієї причини не варто використовувати м'який, пастоподібний сир. Такий для сирників не підійде. Якщо крупинчастий сир або пластівцями, пропустіть його через блендер, щоб отримати однорідну структуру. Тоді сирники вийдуть ніжними. Можна взяти сир у брикетах.
  3. Викладіть сир у відповідну за розміром миску. Додайте сіль, цукор, ванільний цукор, перемішайте. Кількість цукру беріть до смаку.
  4. Додайте|добавляйте| до сиру збите яйце, добре перемішайте.
  5. Всипте через сито муку|борошно|, ретельно перемішайте. Якщо тісто виходить занадто в'язке, додайте ще трохи борошна (0,5 ст.л., трохи більше).
  6. Сирне тісто залиште на столі на 15 хвилин. Клейковина у борошні розійдеться, і сирники легше формуватиме.
  7. Стіл присипте трохи борошном, скачайте з тіста ковбаску. Розділіть тісто на рівні частини залежно від бажаного розміру сирників.
  8. Кожну частину тесту скачайте в колобок, потім притисніть, щоб вийшов круглий, середньої товщини сирничок. Якщо тісто прилипає до рук, припудрюйте їх мукою.
  9. На сковороді розігрійте олію, викладіть сирники. На помірному вогні обсмажте сирники до рум'яного кольору.
  10. Коли сирники зарум'яняться, переверніть їх на інший бік і смажте до готовності на повільному вогні.
  11. Подавайте сирники зі сметаною, будь-якими солодкими добавками: варенням, джемом, згущеним молоком. Смачного!

Порада від шеф-кухаря

Використовуйте для смаження масло з високою температурою димлення! Будь-які масла корисні лише до досягнення певної температури - точки димлення, при якій масло починає горіти і у ньому утворюються токсичні речовини, у тому числі канцерогени.

Нерафіновані олії, за рідкісними винятками, мають низьку точку димлення. Вони багато невідфільтрованих органічних частинок, які швидко починають горіти.

Рафіновані олії більш стійкі до нагрівання, і точка димлення у них вища. Якщо ви збираєтеся готувати їжу в духовці, на сковороді або на грилі, переконайтеся в тому, що використовуєте масло з високою точкою димлення. Найпоширеніші з олій з високою точкою димлення: рафіновані сорти соняшникової, оливкової та виноградної.

Перевірити, чи добре масло розігрілося на сковороді, можна простим способом. Опустіть дерев'яну лопатку. Якщо навколо неї зібралися бульбашки, то можна приступати до процесу смаження.

Схожі блоги


Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі