• Макарони з сиром і овочами по-грецьки

Інгредієнти (4 порції)

  • Макарони ріжки 450 г.
  • Шпинат (свіжий) 150 г.
  • Оливкова олія 3 ст. л.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 1 зубчик
  • Сіль за смаком
  • Борошно 3 ст. л.
  • Молоко 720 мл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Мускатний горіх 0,5 ч. л.
  • Сир 200 г.
  • Кріп за смаком
  • Сир Фета 240 г.
  • Оливки 350 г.
  • Каперси 1 ст. л.
  • Панірувальні сухарі 55 г.

Процес приготування: ≈ 40 хвилин

  1. У духовці розігріти гриль до помірної температури.
  2. Зварити макарони по інструкції на упаковці. Процідити.
  3. Розігріти велику сковороду на середньому вогні. Додати 1 столову ложку оливкової олії і дрібно нарізану цибулю. Смажити на повільному вогні, поки він не стане м'яким, приблизно 3 хвилини. Додати дрібно рубаний часник і готувати ще 2-3 хвилини. Потім додати крупно порізаний шпинат і сіль. Готувати, поки шпинат не стане в'ялим. Перекласти суміш із сковороди на тарілку.
  4. Висушити сковороду і розігріти на середньому вогні. Додати 2 столові ложки оливкової олії. Коли олія буде гарячою, висипати до неї борошно.
  5. Ретельно збити, додавши сіль, перець і тертий мускатний горіх. Готувати до золотистого кольору. Потім влити молоко, збити і довести до кипіння, часто помішуючи до загустіння суміші. Готувати на повільному вогні 5 хвилин. Зняти з вогню, додати тертий сир і дрібно нарізаний кріп. Потім додати розкришений сир фета і збити. Фета розплавиться, але залишаться маленькі грудки сиру.
  6. Потім додати до цієї суміші приготовані раніше цибулю з часником і шпинатом, оливки, нарізані кружечками і каперси. У каструлі з жароміцного скла з'єднати всі інгредієнти з макаронами. Перемішати і посипати панірувальними сухарями. Поставити в духовку під гриль на 5 хвилин.

Готова страва: ​Макарони з сиром і овочами по-грецьки

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі