- 27.05.2015 |
- admin |
- 0
Інгредієнти для: 10 порцій
- Мед 2 склянки
- Пудра цукрова 50 р
- Яйце куряче 6 штук
- Жовток яєчний 1 штука
- Сіль чайна ложка
- Лимони 2 штуки
- Борошно пшеничне 3 склянки
- Апельсина 1 штука
- Олія арахісова 450 мілілітрів
- Лікер 1 столових ложок
Інструкція Приготування ≈ 40 хвилин
- У великій мисці змішайте для тіста борошно, 6 яєць плюс 1 жовток, терту цедру 1 лимона і 1 апельсина, сіль і лимонний лікер (наприклад, Limoncello). Отримана маса повинна бути однорідною і пружною. Місити доведеться не менше 10 хвилин.
- Готове тісто поставте в холодильник на 30 хвилин.
- З охолодженого тіста скачайте товсті мотузки, які потім розріжте на безліч невеликих фрагментів. Скачайте з них кульки 1,5-2,5 см в діаметрі.
- У широкій і глибокій сковороді нагрійте масло до 175 градусів. Поділивши кульки приблизно на 5 рівних частин, кидайте їх в масло партіями. Коли одна партія буде готова, виловити кульки з масла шумівкою і кидайте наступну партію.
- Масло має покривати кульки як мінімум на половину. Смажити струфолли слід до насиченого золотистого кольору, періодично помішуючи, чекаючи, коли кульки надуються і потемніють.
- Одночасно з гарячою струфолли слід приготувати медову суміш. Для цього в широкій великій каструлі треба змішати мед, сік і цедру одного лимона і підігріти на невеликому вогні (приблизно 60 градусів).
- Готові струфолли додати в каструлю з медом і ретельно перемішати. Необхідно, щоб всі кульки були рівномірно покриті медової сумішшю.
- Зняти струфолли з вогню і, залишивши на сковороді ще на 5 хвилин, продовжувати регулярно помішувати.
- Виклавши струфолли на блюдо у формі піраміди, подавати на стіл, посипавши цукровою пудрою або цукатами.