• Італійський пиріг з виноградом

Інгредієнти (8 порцій)

  • Борошно пшеничне 480 г
  • Родзинки 100 г
  • Виноград 300 г
  • Дріжджі сухі 10 г
  • Цукор 100 г
  • Яблука 200 г
  • Олія оливкова 55 мл
  • Вода 125 мл
  • Сіль 10 г
  • Розмарин 10 г
  • Перець 5 г

Процес приготування: ≈ 120 хвилин

  1. Поставити опару: розмішати 150 г. просіяного борошна з 10 г. цукру, дріжджами і теплою водою. Накрити опару рушником і поставити в тепле місце на 30-40 хв. У цей час родзинки залити гарячою водою і залишити на 15 хв. набухати.
  2. Виноград помити, видалити кісточки, якщо необхідно. Нагріти оливкову олію в сотейнику, всипати листочки розмарину, обсмажити на слабкому вогні кілька хвилин. Трохи охолодити і перемішати половину цієї суміші з виноградом.
  3. Яблука помити, очистити, видалити серцевину. Натерти яблука на дрібній тертці. Змішати борошно, що залишилося з 40 г. цукру, сіллю і яблучним пюре. Додати другу половину олії з травами і опару.
  4. Вимісити тісто руками на посипаній борошном поверхні кілька хвилин. Родзинки відкинути на сито, обсушити, додати в тісто. Вимішувати ще хвилину. Дати тісту відпочити під рушником 10 хв.
  5. Викласти тісто у форму для випікання. Викласти зверху виноград разом з олією, залишивши борти шириною близько 1 см. Посипати чорним перцем і рештою цукру.
  6. Накрити рушником і дати піднятися в теплому місці 45 хвилин. У цей час розігріти до 200°C градусів духовку. Випікати пиріг близько 30 хвилин до золотистого кольору.

Готова страва: Італійський пиріг з виноградом

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі