• Торт пташине молоко

Торт суфле пташине молоко відрізняється особливою ніжністю, навіть легкістю. Але це якщо ви знаєте, як приготувати торт пташине молоко. Важливо використати перевірений рецепт пташиного молока. Торт також складається з коржів і глазурі. Без смачного суфле не вийде справжній торт пташине молоко, рецепт відео покаже процедуру його приготування з олійного крему, згущеного молока та желатину. Іноді в крем кладуть манку, виходить торт пташине молоко з манкою. Але якщо ми говоримо про торт пташине молоко по гостю, тоді тільки желатин, цукор, вершкове масло, згущене молоко і збиті білки. Мабуть, найвідповідальніша процедура, це приготування «пташиного молока», тож непогано було б скористатися нашим рецептом пташиного молока. У мультиварці можна швидко приготувати коржі, з яких формується пташине молоко торт. Покроковий рецепт наочно продемонструє ці події. Фінальна частина - з'єднання коржів з суфле та нанесення глазурі. Також використовуючи олійний крем можна оригінально прикрасити зверху ваш торт пташине молоко. Фото готових тортів пташиного молока підкажуть вам ідеї для цього.

Ніжне, повітряне суфле "Пташине молоко" за класичним рецептом, між двома коржами шоколадного брауні, що тане в роті, зі шматочками брауні в середині. Найніжніша солодка випічка з молоком, спокуса для гурманів. "Пташине молоко" прикрасить новорічний стіл 2023 року, і Ваші гості гідно оцінять цей десерт.

І так давайте приступимо до приготування торта.

Продукти на 12 порцій

Для коржів брауні:

Для суфле "Пташине молоко":

  • Білки яєчні – 6 шт.
  • Желатин порошковий - 25 г
  • Вода – 75 мл
  • Цукровий пісок – 100 г
  • Вершкове масло - 120 г
  • Згущене молоко - 150 г
  • Лимонна кислота - 1/4 ч. ложки

Пропонуємо зробити класичний торт "Пташине молоко" з коржами брауні - на наш погляд шоколадний брауні ідеально доповнює суфле "Пташине молоко".

Покроковий рецепт Торт "Пташине молоко" (за класичним рецептом) на брауні

Готуємо коржі Брауні

  1. Олію розтерти з цукром до пишного стану.
  2. По одному ввести яйця, щоразу збиваючи масу до однорідності.
  3. Змішати інгредієнти сухі.
  4. Просіяти поступово сухі інгредієнти в масляно-яєчну суміш.
  5. Розігріваємо духовку до 175-180 градусів. Викладаємо тісто у підготовлену форму (форма діаметром близько 20 см), розрівнюємо лопаткою.
  6. Ставимо брауні випікатися у розігріту духовку за температури 175-180 градусів на 20-35 хвилин. Готовність брауні перевіряємо дерев'яною шпажкою – готовий брауні всередині трохи вологий, не варто його пересушувати. Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і залишаємо готовий брауні до повного остигання.

Приготуємо продукти для суфле "Пташине молоко":

  1. Білки потрібні охолоджені, інші продукти – кімнатної температури.
  2. Спочатку замочимо желатин у воді з половиною лимонної кислоти та з цукром. (Час, на який потрібно замочувати, подивіться на пачці вашого желатину, він може відрізнятися у різних виробників.)
  3. Олію кімнатної температури і згущене молоко збити міксером. Олійно-згущений крем, що вийшов, відставимо в бік.
  4. Білки збити міксером до стійких піків. Посуд та віночки міксера повинні бути ідеально чистими, без будь-яких слідів жиру (бо жир перешкоджає збиванню білків), у білках не повинно бути навіть маленьких частинок жовтка. Правильно збиті білки дуже важливі для успішного приготування пташиного молока.
  5. Білки збиваємо на високій швидкості до стійких піків, в процесі збивання додаємо лимонну кислоту, що залишилася. Стійкі піки - це означає, що збиті білки не вивалюються з перевернутої вгору дном миски.
  6. Повернемося до желатинової маси – желатин потрібно розчинити або на водяній бані, або в мікрохвильовій печі. Я розтоплюю желатин у мікрохвильовій печі, прогріваючи потроху і помішуючи періодично. Желатин і цукор повинні повністю розчинитися, повинні з'явитися такі бульбашки, але маса не повинна закипіти! Це важливо, не дозволяйте закипіти желатину!
  7. У збиті білки, безперервно помішуючи, вливаємо струмком гарячу желатинову масу - від гарячого желатиново-цукрового сиропу білки заварюються і сильно збільшуються в обсязі. Продовжуємо збивати ще 5-10 хв., Поки маса не охолоне до кімнатної температури.
  8. У білково-желатиновий крем акуратно, по одній ложці вводимо масляно-згущений крем.
  9. Від олії зі згущеним молоком суміш трохи осяде, але все одно залишиться повітряною.
  10. Збираємо торт "Пташине молоко" - у роз'ємне кільце кладемо вниз один корж. у мене форма діаметром близько 20 см. Якщо ваша форма більша - збільште кількість інгредієнтів пропорційно або шар суфле буде тоншим.
  11. Зверху виливаємо половину суфле та відправляємо на кілька хвилин у морозилку, щоб суфле трохи схопилося.
  12. На шар суфле викладаємо смужки нарізаного бісквіту брауні і заливаємо суфле, що залишилося. Накриваємо другим коржем – і торт "Пташине молоко" готовий! Залишилося поставити його на кілька годин у холодильник, щоб суфле застило і торт "Пташине молоко" просочився.

З готового торта "Пташине молоко" акуратно зніміть кільце для формування, намагаючись не пошкодити краю торта (скористайтеся для цього довгим тонким ножем). Ось такий апетитний вийшов торт. За бажання його можна прикрасити на ваш смак або полити шоколадною глазур'ю, але мені подобається такий вигляд - суфле та брауні мають гарний апетитний бічний зріз і торт виглядає досить елегантно.

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі