• Лазанья класична з фаршем у духовці проста

Дуже смачна та ситна страва італійської кухні! Лазанья класична з фаршем у духовці є, мабуть, найвідомішою м'ясною стравою, яка готується просто та досить легко. Оксамитовий, вершковий соус Бешамель робить блюдо ніжним та яскравим!

Склад / Інгредієнти

Основні інгредієнти

  • Фарш м'ясний: 800 г
  • Помідори: 2 шт.
  • Цибуля (невелика): 2 шт.
  • Листи лазаньї (8-10 штук): 10 шт.
  • Часник: 2 зубч.
  • Томатна паста: 2 ст. л.
  • Твердий сир: 100 г
  • Рослинна олія: 1 ст. л.
  • Сіль за смаком

Для соусу:

  • Вершкове масло: 50 г
  • Молоко: 600 мл
  • Борошно: 5 ст. л. (без гірки)
  • Запашний перець: за смаком

Покрокове приготування «лазанья класична»

  1. Підготувати продукти необхідні для приготування лазаньї з фаршем.
  2. Почистити цибулю, помити її і нарізати довільно дрібно.
  3. У сковорідці розігріти олію, відправити туди фарш та цибулю. Обсмажити близько п'яти хвилин, постійно помішуючи. Потрібно зробити так, щоб з фаршу не формувалися грудочки в процесі обсмажування.
  4. Часник почистити та нарубати дрібно. Помідори промити, нарізати кубиками. З помідора заздалегідь можна зняти шкірку. Для цього зробити хрестоподібний надріз на помідорі, залити томати окропом на пару хвилин, потім гарячу воду злити і легко прибрати шкірку. Додати до сковорідки з фаршем томатну пасту, помідори, часник. Посолити за смаком.
  5. Все добре перемішати, вогонь зменшити до середнього та гасити фарш під закритою кришкою близько 10 хвилин.
  6. Поки тушкується фарш, приготувати соус Бешамель. Для цього в сотейнику розтопити вершкове масло.
  7. Всипати муку|борошно| і, безперервно помішуючи віночком, злегка її обсмажити.
  8. Поступово влити молоко, продовжуючи перемішувати масу віночком, ніж утворилося грудочок. Довести до стану густих вершків, зняти з вогню та остудити.
  9. Дно форми для запікання змастити олією або застелити пекарським папером. Залити дно соусом Бешамель.
  10. Викласти листи для лазання першим шаром. Якщо цього вимагає інструкція, то листи попередньо відварити. Зверху листи знову полити соусом.
  11. Наступним шаром викласти фарш і присипати його тертим сиром.
  12. Залити соусом фарш. Повторити всі шари доки не заповниться форма. Останній шар з листами потрібно дуже добре залити соусом, особливо краю, інакше є ймовірність, що аркуш тіста засохне та пригорить у процесі приготування.
  13. Завершальним шаром зробити тертий сир.
  14. Відправити лазанню в розігріту духовку на 30-35 хвилин при 190-200 градусах (орієнтуйтеся на свою духовку, на лазанні повинна утворитися апетитна золота скоринка). Готову страву вийняти з духовки і дати настоятися близько 10 хвилин. Розрізати лазанню на порції та розкласти по тарілках. Подавати гарячою.

Для приготування лазаньї можна використати будь-який фарш або змішати кілька видів м'яса.
На етапі, коли фарш гаситься в сковороді, можна додати щіпку сухого базиліка або інші улюблені приправи.
Готові листи лазаньї у наші дні можна купити практично у будь-якому магазині. Найчастіше інструкція із приготування не вимагає попереднього відварювання тіста. Але якщо ви використовуєте маленьку форму для запікання, в яку важко поміщається сухий пласт, листи краще потримати в киплячій воді близько двох-трьох хвилин, так вони стануть м'якими і податливими і їх легко можна буде вкласти в будь-яку форму, а зайві краї обрізати ножем.
Приготуйте та подайте лазанью до святкового столу, порадуйте себе та близьких смачною та яскравою стравою!

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі