- 26.08.2022 |
- roman |
- 8
Торт на сковороді - ніжний, дуже м'який і просто тане в роті, в міру солодкий, а те, що швидко готується, ви в цьому переконаєтесь. А ще якась паличка виручалочка для тих, у кого відсутня духовка.
Інгредієнти для «Торт на сковороді»:
Для тіста
- Молоко згущене – 1 бан.
- Яйце куряче - 1 шт
- Сода гашена оцтом - 1 ч. л.
- Борошно пшеничне - 450-470 г
Для крему
- Яйце куряче - 2 шт
- Борошно пшеничне - 2 ст. л.
- Молоко - 500 мл
- Цукор - 1 скл.
- Ванільний цукор - 1 пакет.
- Масло вершкове - 200 г
Горіхи грецькі (для обсипання торта) - 1 скл.
Час приготування: 60 хвилин
Покроковий рецепт «торт на сковороді»:
- Оскільки коржі готуються дуже швидко, одразу краще зварити крем. У каструльку влити молоко, додати|добавляти| в нього 2 яйця, 2 стіл. ложки борошна, склянку цукру та пакетик ванільного цукру, добре збити віночком і поставити на повільний вогонь. Варити, помішуючи, до загусання. У гарячий крем додати вершкове масло|мастило|, перешкодити і накрити кришкою, щоб|аби| крем не охолонув.
- Тепер приступаємо до коржів. У миску виливаємо банку згущеного молока, додаємо яйце і добре перемішуємо. Потім додаємо соду, гашену оцтом, і поступово підсипаємо борошно.
- Коли ложкою заважати буде важко, тісто перекладаємо на робочу поверхню і домішуємо. Сильно забивати не треба, тісто має бути м'яким та еластичним.
- Ділимо тісто на 8 рівних частин.
- Розкочуємо кожну в корж і розколюємо вилкою в кількох місцях. Розігріваємо сковороду на середньому вогні та починаємо пекти. Коржі печуть дуже швидко - буквально 1 хвилину - і відразу перевертаємо.
- Таким чином печемо всі 8 коржів.
- Потім беремо тарілку відповідного розміру і обрізаємо всі коржі. Обрізки нам знадобляться для обсипання торта.
- Починаємо змащувати коржі кремом. Крем у нас ще гаряченький, тортик просочиться дуже швидко.
- Потім верх торта та боки теж добре змащуємо.
- Обрізання коржів руками перетираємо в крихту і додаємо подрібнені волоські горіхи. Добре обсипаємо торт.
- Тортику дати постояти годинку-другу і можна їсти.
Смачного!