- 04.05.2022 |
- roman |
- 11
Проходячи повз прилавка з біляшами, завжди хочеться їх купити. Ми з дружиною пішли трохи далі і приготували ці ласощі. При цьому рецепт біляшів дуже простий.
Складові:
Для начинки
- домашній фарш (70% яловичина, 30% свинина) 500 г
- цибуля ріпчаста: 500 г
- сіль, перець за смаком
Для тіста на біляші
- яйце: 1 шт.
- молоко (можна взяти кисле молоко або кефір) 500 мл
- сухі дріжджі: 5-7 г
- вода: 20-30 мл
- сіль: 1 ч. л.
- цукор: 2 ст. л.
- борошно: 1 кг
Приготування біляшів з м'ясом:
Тісто для біляшів:
- Щоб максимально спростити процес приготування біляшів, тісто можна купити. Називається пиріжкове дріжджове тісто. Ми та його приготували самі, рецепт читайте на цій сторінці.
- Для біляшів можна ставити тісто без опари. Змішати дріжджі з невеликою кількістю теплої води чи молока, дати постояти 5-7 хвилин.
- Потім влити дріжджі в муку в широкому посуді.
- Додати решту інгредієнтів і ретельно вимішати, краще міксером. Тісто вийде досить рідке, і прилипатиме до рук.
- Замішане тісто поставити тепло підніматися на годину.
Приготування біляшів:
- Для біляшів ідеально підходить домашній фарш. Я волію купувати м'ясо на ринку і робити фарш самостійно. Щоб біляші вийшли соковиті, у них кладуть багато цибулі, до співвідношення 1:1 з м'ясом. Цибулю потрібно дрібно нарізати чи пропустити через м'ясорубку.
- Ретельно змішуємо домашній фарш, цибулю, сіль та спеції. Ми кладемо лише перець.
- Коли тісто піднялося, насипаємо на стіл муку товстим шаром.
- Нарізаємо тісто на порційні шматки. Шматки, що виходять, рясно обмокуємо в борошно, щоб з ними можна було працювати. Кожен такий шматочок тіста розплющуємо в коржик і кладемо всередину фарш для біляшів.
- Ми цього разу готуємо біляші без дірки зверху, тому ретельно заліплюємо фарш усередину коржика.
- Коржики з фаршем прибираємо вбік, даємо їм піднятися 20-30 хвилин у теплі.
- Фарш можна приготувати заздалегідь і дати йому промаринуватися протягом 10-12 годин, поставивши його в холодильник. Це надає йому ніжності та ароматності. Нагріваємо сковороду з олією. Мастила можна налити побільше, до рівня 1 см і вище.
- Обсмажуємо біляші спочатку з одного боку, потім з іншого. Смажити треба на середньому вогні, щоби не горіли. Загальний час смаження біляшів – близько 15 хвилин.
- Готові домашні біляші покладемо на паперовий рушник, щоб промокнути від зайвої олії.
- Найсмачніше беляші з м'ясом є гарячими.
Калорійність рецепту "Біляші з м'ясом" на 100 г
- КАЛОРІЙНІСТЬ 280 ККАЛ
- БІЛКИ 7 ГРАМ
- ЖИРИ 15 ГРАМ
- ВУГЛЕВОДИ 30 ГРАМ
- Кількість порцій: 12
- Час приготування: 120 хвилин