• Біляші з м'ясом

Проходячи повз прилавка з біляшами, завжди хочеться їх купити. Ми з дружиною пішли трохи далі і приготували ці ласощі. При цьому рецепт біляшів дуже простий.

Складові:

Для начинки

  • домашній фарш (70% яловичина, 30% свинина) 500 г
  • цибуля ріпчаста: 500 г
  • сіль, перець за смаком

Для тіста на біляші

  • яйце: 1 шт.
  • молоко (можна взяти кисле молоко або кефір) 500 мл
  • сухі дріжджі: 5-7 г
  • вода: 20-30 мл
  • сіль: 1 ч. л.
  • цукор: 2 ст. л.
  • борошно: 1 кг

Приготування біляшів з м'ясом:

Тісто для біляшів:

  1. Щоб максимально спростити процес приготування біляшів, тісто можна купити. Називається пиріжкове дріжджове тісто. Ми та його приготували самі, рецепт читайте на цій сторінці.
  2. Для біляшів можна ставити тісто без опари. Змішати дріжджі з невеликою кількістю теплої води чи молока, дати постояти 5-7 хвилин.
  3. Потім влити дріжджі в муку в широкому посуді.
  4. Додати решту інгредієнтів і ретельно вимішати, краще міксером. Тісто вийде досить рідке, і прилипатиме до рук.
  5. Замішане тісто поставити тепло підніматися на годину.

Приготування біляшів:

  1. Для біляшів ідеально підходить домашній фарш. Я волію купувати м'ясо на ринку і робити фарш самостійно. Щоб біляші вийшли соковиті, у них кладуть багато цибулі, до співвідношення 1:1 з м'ясом. Цибулю потрібно дрібно нарізати чи пропустити через м'ясорубку.
  2. Ретельно змішуємо домашній фарш, цибулю, сіль та спеції. Ми кладемо лише перець.
  3. Коли тісто піднялося, насипаємо на стіл муку товстим шаром.
  4. Нарізаємо тісто на порційні шматки. Шматки, що виходять, рясно обмокуємо в борошно, щоб з ними можна було працювати. Кожен такий шматочок тіста розплющуємо в коржик і кладемо всередину фарш для біляшів.
  5. Ми цього разу готуємо біляші без дірки зверху, тому ретельно заліплюємо фарш усередину коржика.
  6. Коржики з фаршем прибираємо вбік, даємо їм піднятися 20-30 хвилин у теплі.
  7. Фарш можна приготувати заздалегідь і дати йому промаринуватися протягом 10-12 годин, поставивши його в холодильник. Це надає йому ніжності та ароматності. Нагріваємо сковороду з олією. Мастила можна налити побільше, до рівня 1 см і вище.
  8. Обсмажуємо біляші спочатку з одного боку, потім з іншого. Смажити треба на середньому вогні, щоби не горіли. Загальний час смаження біляшів – близько 15 хвилин.
  9. Готові домашні біляші покладемо на паперовий рушник, щоб промокнути від зайвої олії.
  10. Найсмачніше беляші з м'ясом є гарячими.

Калорійність рецепту "Біляші з м'ясом" на 100 г

  • КАЛОРІЙНІСТЬ 280 ККАЛ
  • БІЛКИ 7 ГРАМ
  • ЖИРИ 15 ГРАМ
  • ВУГЛЕВОДИ 30 ГРАМ
  • Кількість порцій: 12
  • Час приготування: 120 хвилин

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі